Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha a vérvétel és a hormonvizsg...

Ha a vérvétel és a hormonvizsgálat nem mutatta ki, hogy gond lenne a cukrommal, attól indokolt még egy 3 vagy 5 pontos cukorterhelés? Állandóan szomjas vagyok és rengetegszer kell pisilnem.

Figyelt kérdés

okt. 2. 10:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem
okt. 2. 10:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Izé. Pontosan milyen vizsgálatok voltak?

Találgassunk, vagy megmondod?

Vizeletben mi volt nézve, mit mutatott?

Hány éves vagy?

Mit eszel, iszol?

A gyakori pisilés cukron kívüli okai ki lettek már zárva?

Ha igen akkor menj el terhelésre, de nehogy diétázz előtte.

Ha meg nem, akkor hajrá vizelet vizsgálat.

Az életmódra is nézz rá, ha bőségesen tolod be a koffeint, akkor ne csodálkozz, ha gyakran pisilsz, mett az vízhajtó.

okt. 2. 10:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Hallgass a kezelőorvos ajánlására. A szakmai vizsgálati protokolt nyilván be akarja tartani.
okt. 2. 14:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha a kérdező nem is válaszolt a #2-beli kérdésekre, én megteszem, mert én is kérdezhetném az eredeti Kérdést.

Én is majdnem állandóan megszomjazok, bár általában max 2-3 deci vizet iszok egy alkalommal, de ha jobban megszomjaztam, akkor van, hogy egy tele fél literes vizes palackot húzóra pár mp alatt benyelek. Egyszer megpróbáltam mérni a napi mennyiséget, de hát ki tudja az otthoni poharakat is mind megszámolni, így csak azt mértem a múlt hét egyik hétköznapján, amíg házon kívül a kulacsaimat ittam ki 8-16 között, csak abban az intervallumban pont kiittam a 3 litert. Simán legalább 4-5 lehetett az egész nap, vagy csak a jóisten tudja.

Mindezeken túl az a problémám, hogy hajlamos vagyok amiatt rosszul lenni, hogy hiába rendes kaja is volt és elég is volt, amit ettem, az max 2-3 óra közötti időre tart ki bennem, a testem rohadt gyorsan "elégeti az üzemanyagot". Van mikor csak érzetre leszek rosszul, de még ilyenkor is jelentkeznek a hypoglycemia tünetei, néha pedig valóban is leesett a vércukrom (de túl magas sose volt még kaja után se, mindig 5-6 közötti az ilyen érték, és minden 5 alatt mért értékeket az előzte meg, hogy rosszul lettem és azért mértem).

30 éves, 58-60 kilós (178cm) férfi vagyok.

Volt labor vérvétel és pajzsmirigy, ezek eredménye makkegészség.

Kaptam mindezek után, beutalót OGTT-re is, meg még olyan javaslatot kaptam, hogy a vízzel és vizelettel kapcsolatos kérdéseimet esetleg még urológushoz is vihetném.

Mit eszek? Teljesen átlagos ételeket. Legtöbbször szendvicset és az nem fehér kenyérből van, hanem jobból. Napi 1 étkezés leves és szintén főtt második fogás, mármint rendes főtt kaják. Akár gyorskaja, akár édesség, csak szó szerint alkalomszerűen csúszik le (feleségem mensese gyakrabban van mint az alkalmaim).

Mit iszok? Hát nekem nem kávé hajtja ki, mert abból valamelyik napomon 1 csésze, valamelyik napomon 2 csésze van, nem több, és nem csak azután kell sokat pisilni, hanem minden órában kimegyek egész nap, és minden alkalommal egyszerre sokat is ürítek (nem mondjuk 10-20 mp-ig folyik a pisi, hanem minimum fél perc csak a folyás, vagy akár még több). Ha a kávét nem is nézzük, az utsó kakas mondathoz hasonló ritkasággal alkalomszerű a valamilyen üdítő. Tehát szinte csak vizet iszok (a víz pedig mindig mentes), de abból napi sok litert.

nov. 18. 18:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt hagytam ki az ivós részből (az ivásról részben a legfelső nagyobb bekezdésben, részben a legalsóban meséltem), hogy egyrészt eleve a víz az, amit a legjobban jólesik innom (másból kevesebb és lassabban megy le, semmit se tudnék olyan gyorsan/jól inni mint a vizet), másrészt a vízivással még úgy is vagyok, hogy bármennyire is kevés idő telt el az előző alkalom óta (nem csak akkor ha fél óra volt vagy több, hanem akkor is ha csak 10-15 perc volt), Minden vízivás közben azt érzem, hogy nagyon jólesik inni
nov. 18. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!