Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Elmenjek orvoshoz?

Elmenjek orvoshoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár napja arra lettem figyelmes,hogy a hüvelyem piros,és viszket,illetve a hüvelybemenetnél kicsit sebes(a barátommal aktív szexualis életet élünk,így néha előfordul ez a sebesedés,az miatt szerintem nem kell aggódnom)

Ezeken a jeleken kívűl semmi más bajom nincsen,a hüvelyválladékom is átlagos volt,most meg éppen menstrualok,itt sincs semmi változás

Ebben a hónapban 2x is erős antibioticum kúrán voltam,lehet az okozza?

Vagy pár napja volt intim szőrtelenítésem cukorgyantával,esetleg attól lehetnek ilyen tünetek?

Előre is koszonom a valaszokat😊

#egészség #Hüvelybetegségek
szept. 29. 12:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Antibiotikum okozhat hüvelygombát. Általában az okoz viszketést, meg kipirosodást. Szerintem menj el egy nőgyógyászhoz egy kenetvételből kiderül, hogy mi okozza. De persze előfordulhat, hogy tényleg csak a gyanta a ludas.
szept. 29. 13:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Akár még gomba is lehet, vagy herpesz. Egy biztos: abból nem lesz baj, ha orvoshoz mész
szept. 29. 14:11
 3/8 Aleksandra27 ***** válasza:
0%

Üdvözlöm! Az Ön tünetei - viszketés, bőrpír és fájdalom a hüvelyben - több tényezőre vezethetők vissza.

1. Az antibiotikumok, igen, megzavarhatják a hüvelyflórát, ami candidiasishoz (szájpenész) vezethet, viszketést és irritációt okozva. Ez lehet az oka.

2. Intim gyantázás. A cukros gyantázás irritációt vagy mikrotraumát okozhat a bőrön, ami szintén bőrpírhoz és kellemetlenséghez vezethet. Van, amikor ez egyenesen ijesztőnek tűnik, és máris arra gondolsz, hogy egyértelműen valamilyen női problémáról van szó. De ez általában a felső bikini területen van, mély bikini ilyen problémákat nem hallott. Nem valószínű, hogy nálad ez az eset áll fenn.

Javaslom, hogy keressen fel egy nőgyógyászt [link] a diagnózis felállítása és a megfelelő kezelés felírása érdekében. Tamponvizsgálatot kellene csináltatnod.

A barátod jól van? Nincs semmi probléma?

3. Lehet, hogy a síkosítóra vagy az óvszerre adott reakció? Nekem is volt már ilyen - a síkosító nem volt megfelelő. Kicseréltem, és minden visszatért a normális kerékvágásba.

Vigyázzon magára!

szept. 29. 21:06
 4/8 anonim ***** válasza:
#3 nice try
szept. 29. 22:22
 5/8 A kérdező kommentje:

A herpesz kivan zárva,se nekem,se a barátomnak nem volt még nemi betegsége.Ha meg jól tudom azt csak nemi úton lehet elkapni,szóval az fix nem.

Köszönöm a válaszokat,valószínű a gyanta a ludas;(

szept. 30. 06:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, minden amit leirtal okozhat ilyen panaszt! Viszont a sebek felulfertozodhetnek! Tehat irany az orvos! Nindenkeppen kezelni kell! Sex kerulendo ebben az idoszakban! Ulofurdo is! Antibiotikum mire volt,
szept. 30. 08:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Antibioticumot Lyme-kór gyanujára kaptam,rá pár hétre pedig légúti betegségre
szept. 30. 14:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Remeljuk azert szolsz az öcskösnek is, hogy gombás vagy
nov. 4. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!