Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 19 évesen érettségi idején...

19 évesen érettségi idején szülni? Meg lehet oldani?

Figyelt kérdés

Novemberben leszek 19 éves és 2 hete tudtam meg, hogy várandós vagyok. Az iskolával még nem beszéltünk a dologról, szeretnék várni vele még néhány hetet és utána járni a lehetőségeknek. Végzős vagyok, idén majusban erettsegiznek, pont mikor a pici is jönni fog (elmeletileg)

Volt aki hasonló cipoben volt?

Szerintetek megoldható lesz úgy, hogy ameddig tudok bejárok, az utolsó 1-2 hónapot esetleg magántanulóként folytatom (vagy a második félévet) és következő oktoberben erettsegizem? (Ugye most májusban valószínűleg nem tudnék)

Hogy lehet ezt megoldani? Az iskolából nem rughatnak ki emiatt?

Főleg talasztalatok erdekelnenek

Előre is köszönöm.

szept. 16. 09:15
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Hogy rúghatnának már ki terhességért? Bűn? Októberben szépen leérettségizel. Mondjuk, nem lesz könnyű baba mellett felkészülni, de bármikor megismételhető, ha fontos az eredmény, csak azért már fizetni kell.

A magántanulóság nem olyan egyszerű, ahhoz Oktatási Hivatali engedély kell, de orvosi igazolással is hiányozhatsz 250 órát, az az közel két hónap. Ha van elég jegyed, akkor a 250 óra meghaladása se akadálya a tanév lezárásának.

szept. 16. 09:26
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
Majd átmész októberben, felkészülsz most, és októberben már csak át kell nézni az anyagot.
szept. 16. 09:34
 3/7 anonim ***** válasza:
64%
Mész a pótérettségire, vagy csúsztatsz egy évet és mész jövőre. De inkább okt.
szept. 16. 11:34
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Az nem pótérettségi, 3-as, pótérettségi akkor van, ha jelentkezett, de nem tudott elmenni. A kérdező még nem jelentkezett, neki ez rendes érettségi, akármikor is megy. Nem mindegy a terminológia, mert aszerint kell jelentkezni. Az októberi az nem pótérettségi, hanem őszi érettségi időszak.
szept. 16. 17:03
 5/7 p.szabina1223 válasza:
82%

Kirugni nem fognak, én májusban szültem az első lányomat és suliba bejártam ameddig tudtam. De fél év után már nem mentem, fizikailag sem voltam jól, meg piszkáltak is. Feltűnő egy terhes lány a középsuliban. Nekem így volt megfelelő, de persze mindenkinek más erről a megítélése.

Azóta lett még egy babám és folytattam a sulit felnőttek iskolájában. Ha minden jól megy ebben a tanévben érettségizek.

szept. 17. 12:30
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem kéne a szüleid nyakára gyereket vállalni, mikor még érettségid sincs. Ha már a védekezés nem jött össze, el kellett volna vetetni. Nem állsz még készen erre a feladatra, korai még.
szept. 17. 15:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat🥰

Kedves hatos, neked csak annyit, hogy szóba sem jöhet nálam az elvetetés, de nem tudod a párommal a kapcsolatunk komolyságát, az anyagi helyzetünket, stb... Ez a kérdés nem erről szólt, hanem az iskoláról és az érettségiről. Köszönöm az aggodalmad, de téves a felvetés. ☺️

szept. 17. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!