Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Asherman szindróma gyógyítható...

Asherman szindróma gyógyítható-e? Hogyan dolgoznátok fel?

Figyelt kérdés
Lassan 1.5 éve szültem. Súlyosabb sérüléseim lettek, melyek közül a legdurvább a méhemben levő összenövések. (Küretet végeztek szülés után.) Egyszer sem menstruáltam szülés óta. Képtelen vagyok feldolgozni, hogy nőként tönkrementem. A csapból is az folyik, hogy szüljek másikat, munkahelyem, kismama közeg, amelyben megfordulok. Visszamennék dolgozni pár órában, hogy tereljem a figyelmem, erre onnan is ezt kapom, nem akarnak visszavenni. Bele bolondulok, hogy nincsenek lehetőségeim, se munkavállalókênt, se nőkênt. Orvos nem sok jóval bíztat. Lenne egy méhtükrözés, de hogy utána mi lesz, azt nem tudom. Mit tennétek a helyemben?

#Asherman szindróma
szept. 4. 21:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Keress fel egy pszichológust és kérj tőle szakszerű segítséget a traumád feldolgozásához.
szept. 4. 21:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Net szerint gyógyítható, feloldják az összenövéseket, esetleg betesznek távtartószerűségeket gyógyulásig.

Egyébként egyáltalán nem mentél tönkre nőként!

szept. 4. 22:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Az összenövéseket hiszteroszkópia során megszűntetik, ezután a kezelés után van esély egy másik terhességre (és még a szindróma sem zárja ki 100%ban a teherbeesést) - természetesen ha te is szeretnél, és nem azért, mert más ezt mondja. A menstruáció hiánya vagy csökkenése attól függ, hogy mekkora nyálkahártya terület sérült; ha szoptatod a babád, attól is lehetsz amenoreás. A munkáltatónak tudtommal nem áll jogában elbocsátani, csak mert gyereknevelésin voltál!
szept. 4. 22:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Lesz ez a beavatkozás, de nem 2 Ft az sem. Eredetileg jó lett volna 2. baba, de a szülésben más sérüléseim is lettek, nem mernék még egyet bevállalni, több alapbetegségem is van. Csak azért, mert más mondja, nem. CSOKK-ban nem vagyok érintett szerencsére. Meg a kapcsolatom sem áll úgy, férjem látja min mentem keresztül és félt. Maradnék szívem szerint a gyerekkel itthon, de az max fél év és lépni kell. A Gyed a mai árak mellett nem sokra elég. Gondoltam részmunkaidőben visszamenni, hogy terelôdjön a figyelmem, lépésekben visszatérek, erre az volt a fogadtatás, hogy ha lejár a gyed, utána sem látnak szívesen. Végül is van időm még, de itthon bebolondulok, segítségem nincs. Azért adjam bölcsibe, hogy ne kezdjek magammal semmit, úgy sem jó. Értelmes feladatot szeretnék értelmes pénzért. Na ilyen nincs. A férjem fizetésesem annyira horror. Megélünk, de hiányzik az én kerestem mostmár.
szept. 4. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!