Igazából az érdekelne, hogy akkor is megcsinálják ha nem vagyok házas és élettársam sincs. 3D ultrahangon kiderült hogy van egy fejlődési rendellenességem (csak egy szarva van a méhemnek). Tehát eléggé indokolt lenne szerintem a vizsgálat, de nem tudom, hogy megcsinálják e ezek nélkül.
Létezik ez TB alapon természetesen, nőgyógyász tudja kérni, ha ír beutalót, és van erre indok, akkor megoldható.
aug. 24. 08:37
3/8 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem mert nemrég derült ki hogy csak egy szarva van a méhemnek.
Kellene csinálni egy ilyen vizsgálatot, mert ebben az esetben nem mindig van meg a petevezeték. (Legalábbis az egyik). Még nem vagyunk házasok, élettársi kapcsolatban sem vagyunk a párommal, (úgy olvastam hogy csak ezekkel a papírokkal lehet menni) de én mindenképp tudni szeretném, hogy mi a helyzet. 27 éves vagyok, lassan szeretnénk babát. De nem akarok túl sokáig várni ezzel.
aug. 25. 10:07
4/8 Ypszilon1980 válasza:
Nem kell házasnak, sem élettársnak lenni ehhez, nőgyógyásszal kell megbeszélni, beutal ha ő is úgy látja, hogy kell, és ennyi.
aug. 25. 10:13
5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
Volt olyan nőgyógyász aki azt mondta hogy felesleges, úgyse tudják befolyásolni a terhesség kimenetelét.
Ezen majdnem düh rohamot kaptam. Nem személyesen beszéltem vele, hanem online, de nem tudom hogy ilyet hogy mer mondani..
aug. 25. 12:21
6/8 Ypszilon1980 válasza:
A terhesség kimenetelét lehet, hogy nem, de a teherbeesésnél számíthat. Szerintem ne foglalkozz vele, mi több, mint 2 éve lombikozunk és hagy ne mondjam miket tudnak az orvosok mondani, amitől égnek áll a hajad, nem kell velük foglalkozni, neki ez nem fontos. Viszont a rossz hír, hogy ehhez kell egy orvosi javaslat is, akkor ingyenes, de csak az átvilágítós verzió, az ultrahangos, ami sokkal kíméletesebb és nem fájdalmas annyira, az fizetős. Én a helyedben azt csinálnám, hogy elmész a dokihoz és megmondod, hogy 1 éve próbálkoztok, de nem esel teherbe és szeretnéd kivizsgáltatni, akkor el lehet indítani egy meddőségi kivizsgálást.
aug. 25. 12:45
7/8 A kérdező kommentje:
Utoljára azt mondtam hogy egy éve próbálkozunk, de az után mondta hogy akkor fog kelleni a házassági anyakönyvi kivonat + a páromnak is az andrologiai vizsgálat :/
Nekem az átvilágítás is tökéletes lenne, csak haladhatna már az egész.. :(
aug. 25. 12:52
8/8 Ypszilon1980 válasza:
Hivatalosan ehhez nem kell, elég egy élettársi nyilatkozat, de a vizsgálathoz nem kell az sem, ez csak akkor ha kornkrétan meddőségi beavatkozásra van szükség gyerek miatt, ez mindenhol így van, a dokid össze-vissza beszél, de a párod vizsgálata kell hozzá az igaz, ezt kormámyrendelet szabályozza. Szerintem nem akar ezzel foglalkozni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!