Lehetséges, hogy az elmúlt egy évben azért volt minimális vérzésem, mert nem tudott rendesen leválni a méhnyálkahártyám?
Egy éve volt egy vetélésem. Azóta nagyon enyhe a menstruációm. Napra pontos, de csak 2-3 napig tart, nincsenek erős napjaim és teljesen fájdalommentes. Mivel azelőtt 4-5 napos, görcsölős volt, elmentem nődokihoz, aki azt mondta ez az "új mensi" a természetes és nem a régi fájdalmas, minden ok velem.
Az utolsó mensim viszont 4 nappal hamarabb jött és 2 nap pecsételés után kellemetlen görcsöléssel úgy megindult, hogy 10 percenként kellett zuhanyoznom. Munkába pedig csak tampon+betét kombóval mertem elindulni. Azt is 20 percenként cserélve. Ez egy napig tartott és (elnézést kérek a kifejezésért) 3-5 cm nagyságú nyálkás foszlányok buggyantak ki belőlem. Éreztem amikor kicsúszott, elmentem a mosdóba és akkor láttam ezeket a darabokat. Élénk piros volt, nem alvadt vér. Iszonyat nagyok voltak. Egy nap alatt 4-5 darab. Másnapra pedig egyszerűen elmúlt a menstruációm.
Utána olvastam és azt írják ilyenkor egészben válik le a méhnyálkahártya és ha nem rendszeres nincs baj.
Lehetséges, hogy az elmúlt egy évben azért volt minimális vérzésem, mert nem tudott rendesen leválni a méhnyálkahártyám, most pedig új erőre kapott a testem?
Kedves 1-es!
Nyilván nem 1 teljes év nyálkahártyája vált le. Te jó ég!
Csupán arra következtetek, hogy az előző hónapokban nehezen vált le, azért nem fájt és azért volt kevés. Most pedig teljesen le tudott válni.
Egyébként mensi előtt orvosilag bizonyítottan volt többször átlagnál vastagabb a nyh-m és olyankor mindig figyelmeztettek, hogy erősebb mensi várható, de az mindig gyenge volt. Most pedig a vastagnyh-t tényleg erős mensi követte.
Kedves 2-es!
Vetélést csak azért zárnám ki, mivel az általában késéssel jár. 4 nappal hamarabb jott meg, annyi idő alatt szerintem még be se tud ágyazódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!