Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felfaztam, mit tehetnék még?

Felfaztam, mit tehetnék még?

Figyelt kérdés
Hétfő óta tart, kedden volt véres a vizeletem, ma már nem (bár nem tudom ez lehet a több folyadéktol van). Képtelen vagyok orvoshoz menni, nem szeretnék antibiotikumot szedni (ez a 2. felfazasom, az első után fél évig!! folyamatos székrekedéssel küzdöttem). Mindent bevetek, csalán, palást, és cickafark teát iszom napi 2× valtogatva. Sok folyadék, eddig 2 cataflamot szedtem be, a gyulladáscsökkentes miatt. Tozegafonyat holnap kezdenem, vennék egy meleg fürdőt (ajánlottak). Éjszaka óta viszont görcsöl az alhasam ( valószínű ettől, de nagyon szeretném ha inkább a lejárt turotol és joghurttol lenne amit tegnap ettem). Mikor jöhet el az a pont hogy muszáj az orvos? Bármilyen házi taktikat szívesen meghallgatok!!
aug. 22. 14:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha szeretsz szenvedni, akkor soha nem kell elmenned az orvoshoz. 🙃
aug. 22. 14:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Jobban szenvedtem az alatt a fél év alatt
aug. 22. 15:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Meleg fürdő, citromos víz/tea, kefir, pihenés. Cataflan helyett gyulladáscsökkentőnek: kurkuma, gyömbér.

A gyömbért turmixold bele citromos vízbe/teába.

aug. 22. 15:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A véres vizelet már nem játék, még akkor sem ha már nem az. Ráadásul erős görcseid vannak, hiába kezeled magad otthon. És mint írod, az elmúlt fél évben másodszor van ilyen. 1. Biztos, hogy "felfáztál"? És nem pl. veseköved van? 2. Ha "felfáztál", akkor a fertőzés felszállhat a vesékig és vesemedence gyulladás lehet belőle, aminek komoly szövődményei lehetnek. Ideje lenne nem otthon kísérletezni, hanem elmenni orvoshoz!
aug. 22. 18:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Amit a 4-es írt, plusz nem muszáj ugyanazt az antibiotikumot szedned, jelezd az orvosnak, milyen problémát okozott legutóbb, írjon más hatóanyagút. És lehet probiotikumot is szedni az antibiotikum mellé (amúgy fura, hogy székrekedést okozott, épp ellenkezőleg, hasmenést, laza székletet szokott). Amúgy rengeteg folyadék, tőzegáfonya tabletta + van belőle ivólé is, melegen tartani az érintett területet, ami szokott segíteni.
aug. 22. 22:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Szedtem mellé több féle probiotikumok direkt hogy elkerüljem, de brutális volt, meg utáni is szedtem hónapokig. Tudom nem játék, de probalnám inkább kerülni az orvost. Viszont már nincs olyan vizeletem tegnap óta. És biztos vagyok benne hogy az, az előzőnél is ilyenek voltak a tünetek, és ugyanígy indult, miota aktív szexuális életet élek, és hajlamos a huvelyem kiszáradni, egy éve is pont innen indult az egész.(plusz a fogamzásgátló) Természetesen ha nem javul el fogok menni, de legalább a hét végéig ha javulna elkerülhetném.
aug. 22. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!