36 éves nő vagyok. Két gyermekem van, nem szedtem sose fogamzásgátlót. A második szülés óta nagyon erős a menstruációm. Nincs semmilyen szervi elváltozás. De a labor eredményemen már vérszegénység látható. Ti mit tennétek?
A nőgyógyász ajánlotta hogy terápiás céllal szedjek alacsony hormontartalmú fogamzásgátlót.
Valaki volt már hasonló helyzetben? Hogy döntött?
Előre is köszönöm a válaszokat
Kedves kérdező!
Nekem kb. 1 évvel ezelőtt voltak hasonló gondjaim. Mindig normális volt a mensim. Igaz nem szülés után volt, de egyik hónapban nagyon erős vérzésem volt. Kb. 10 perc alatt ázott át a tampon és a betét amit pluszba beraktam. 2 napig nem tudtam utcára menni, mert hullámokban öntött el a vér ( bocsi nem akarok gusztustalan lenni). Nem vagyok pánikolós, betudtam, hormonváltozásnak. Kövi hónapban ugyanez, tetézve darabos vérzéssel. Na akkor már besz@rtam. Felhívtam a dokim, írt fel vérzéscsillapítót ha kell vegyem be, és ha elmúlik a mensim megvizsgál. Elmentem hozzá, baromi alapos, nagyon sokáig vizsgált de nem talált semmit. Nem tudott semmi konkrétumot mondani. Kövi mensim is ilyen volt. Akkor a kórházban is megvizsgáltak, de ott sem találtak semmit. Akkor azt mondták, hogy ha nem múlik a panaszom a következő 2 hónapban, akkor csinálnak egy egészségügyi küretet. Erre nem került sor, mert az utolsó mensimnél visszaállt a normális vérzés. Azóta sem tudom miért volt, és a dokim is csak tippelgetni tudott ( szerinte hormonváltozás lehetett az ok)
Még azt megemlíteném, hogy nekem is vashiányom lett emiatt, és szednem kellett tablettát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!