A meddőségen kívül lehet valami bajom, kell foglalkoznom
a dologgal?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 27 éves nő vagyok, már 3 éve nem védekezünk a férjemmel, de már előtte is tudtam évek óta hogy meddő vagyok.
Nem voltam kivizsgáláson soha, de elég egyértelmű, főleg már így 3 év után hogy nem tudok teherbe esni. Ami számomra nem probléma, mert nem is szeretnék gyereket.
Van értelme kivizsgáltatnom a meddőség okát, vagy ha nem akarok gyereket akkor csak élvezzük a védekezés nélküli szexet a férjemmel? Lehet esetleg olyan oka a meddőségnek ami más, egyéb területen problémát okozna az egészségemben?
Hogyne, ha mondjuk pcos az oka, az gyakran együtt jár cukorbetegséggel, akár minden különösebb tünet nélkül okozva súlyos károkat. Ha korai menopauzád van, ott is vannak kockázatok (pl. csontritkulás).
aug. 19. 10:31
2/8 anonim válasza:
Az, hogy nem estél teherbe hároméven keresztül sem, nem jelenti azt, hogy meddő vagy, csak hogy a férjeddel épp nem sikerül a közös gyerek.
Amíg van egy nőnek méhe és petefészke, nem mondható ki senkiről, hogy "meddő", mert bármikor! megtermékenyülhet.
aug. 19. 11:31
3/8 Ypszilon1980 válasza:
#2: De azt jelenti, ugyanis a meddőségről akkor beszélünk, ha egy párnál, melynek nőtagja 34 éven aluli, 12 hónapos rendszeres védekezés nélküli közösülés után sem lesz terhesség. Az más kérdés, hogy ennek mi az oka, de az nagyon sok lehet. Érdemes kivizsgáltatni, mert nem lehet tudni, hogy szervi ok van-e a háttérben és így a férfi oldalon is lehetnek problémák, lehet nincs életképes spermium vagy van egy krónikus néma betegség a háttérben, én elmennék emiatt orvoshoz.
aug. 19. 11:46
4/8 A kérdező kommentje:
A férjemnek van gyereke előző házasságból, és mint mondtam, már őelőtte is tudtam hogy meddő vagyok, szóval nem hinném hogy nála lenne a gond. Bár ez igazából lényegtelen hogy ki miatt nem esek teherbe, egyikünk se akar gyereket úgyhogy a kérdés inkább arra irányul hogyha nem megyek el kivizsgáltatni, lehetséges-e valami komolyabb probléma azon kívül hogy soha nem lesz gyerekem?
aug. 19. 11:56
5/8 Ypszilon1980 válasza:
Igen, lehetséges.
aug. 19. 12:04
6/8 anonim válasza:
Lehetséges, de nem lehet rá mérget venni, azaz érdemes védekezni.
aug. 19. 12:59
7/8 anonim válasza:
De honnan tudtad, hogy meddő vagy, ha azt sem tudod mi a bajod?
A férjed is válhat meddővé, attól, hogy van korábbról gyermeke.
aug. 20. 17:45
8/8 Senior Séf válasza:
Semmilyen, a testedben végbemenő változást ne vegyél félvállról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!