Tampon legyen vagy inkább maradjon betét? Szerintetek? Bővebben lent
Már majdnem egy fél éve menstruálok, betétet használok, és zavar, hogy néha áttázok, és néha meg a saját véremben ülök. De nemtudom, hogy mit válasszak, mivel a tamponról is hallottam már egy-két dolgot, pl: az nem jó, mert ha darabokban vérzek azt nem tudja felszivni, beleakadhat a szűzhártyámba (habár az már nincs :P). Szerintetek? Mik a tapasztalaitok? És hogy helyezzem fel a tampont?
12,5 L
Nem a szüzessége a téma!
Ha követed a tájékoztatót menni fog és nem fog fájni ha elég mélyre teszed és megvárod míg megtelik,érezni fogod azt is ! 40éves vagyok :) 14 éves korom óta O.B -t használok és semmi köze a szüzességnek a tampon méretéhez csak és kizárólag a vérzés mennyiségétől függ mekkora a tampn! 14 évesen nekem nem volt elég a mini és mikor már nem voltam szűz/18/ akkor használtam a kissebbet és azóta is pedig 3 gyerkőcöm van! Nyugodtan tapasztalgasd a legtisztább dolog!!! Egész éjjel bent maradhat és nem gyűrődik nem érzed úgy h párna van a lábad között:):):):)
Ha annyira vérzel hogy átázol akkor vegyél nagyobb / vastagabb betétet, pl. always éjszakai és széles aljú bugyit.Ezt úgy értem olyan bugyit aminek a lábad közötti része széles mert ezen jól kifekszik a betét és nem folyik mellé.Megpróbálhatod a tampont is ha nem idegenkedsz tőle.Elösször minivel próbáld és mindenkép tegyél a bugyiba betétet is.4-6 óránál többet nem fog bírni,főleg ha nagyon erőssen meg van.Ha még annyit sem bír ki akkor válts nagyobb méretű tamponra.
De arra mindig ügyelj, hogy piszkos mosatlan kézzel sose nyúlkálj oda!!!Csak teljesen tiszta kézzel helyezd fel a tampont és ha ki kell venni és nem tudsz kezet mosni, zsepivel vagy wc papírral vedd ki.És mivel fiatal vagy még ne használj túl sokat tampont!Tényleg csak akkor ha nagyon muszály és felváltva használd: tampon után csak betét aztán jöhet megint a tampon.A felhejezési technika meg benne van a tampon használati útmutatójában.Ha nem voltál még fiúval valószínű kellemetlen lesz az első pár tampon felhejezés.
3gyermekes anya
Még valami! A bunkó beszólogatókkal ne foglalkozz!
Tucatnyi dolog lehet amitől kiszakadhat a szűzhártya!
Sajnálom hogy anyukáddal nem tudsz vagy nem akarsz erről beszélgetni!
3gyermekes anya
eleinte én is egyetértettem ezzel a válaszolóval:
nekem csak tampon, a betét nagyon kényelmetlen, meg kellemetlen is, pont azok miatt amiket leírtál...benne ülök, meg a szagok, pff...undorító...:S
és...egyébként bocs...tudom, h. ez off...de jól értettem, h. 12 évesen már nincs szűzhártyád?? már nem vagy szűz?:S jézus...12 éves vagy...általános iskola 6.oszt.
azt sem tudod, h. most akk betét v tampon, de a szex az megy
majd írtad a többit..
szerintem nem szakadt ki a szűzhártyád,de mindegy nem lényeges
az RSG versenyek és ruhák miadt is szerintem a tampon a megfelelő(a sok hajolás,ugrálás,spárga..fúj ezek mienek lehetnek betétbe :S)
1.alkalomtól kezdve tampont használok(szűzhártyám épségéről nem vagyok felvilágosult,de szűz vagyok)
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!