Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi történik, ha kihagyok egy...

Mi történik, ha kihagyok egy hónap "mensit"*?

Figyelt kérdés

*megvonásos vérzést

Viszonylag spontán proktológiai műtétem volt (nagyon hamar kaptam időpontot, nem tudtam előre sakkozni a tablettáimmal), ezért úgy döntöttem - a betegtájékoztatóban leírtakat követve - hogy kihagyom a placebo tablettákat, és rögtön új levelet kezdek. Így kimaradt egy havi vérzésem.

Természetesen ez egy egyszeri, rendkívüli eset.

Ilyenkor mi történik a testemben? Mi lesz a megvastagodott nyálkahártyával? Milyen lesz a következő vérzés?

Még pecsételő vérzésem se volt.

aug. 14. 14:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is, ha fogamzásgátlót szedsz, nincs "megvastagodott nyálkahártya", nincs "menzesz", a vérzést a hormonszint csökkenése váltja ki és csak jelzésértéke van, hogy az illetö tudja, nem következett be terhesség. Vannak olyan fog. gátlók, amiknél nincs megvonásos vérzés, ez nem is szükséges egyáltalán. Szóval ilyen jellegü probléma nem lehetséges

Másodszor, ha tovább szeded a tablettát és kihagysz egy pihenö fázist, az nem okoz gondot, de a hormonszintedet megváltoztatja. Ezért ilyet csak indokolt esetben évente max 1-2 alkalommal javasolt csinálni, az egészséged érdekében

aug. 14. 15:01
 2/10 anonim ***** válasza:
31%

Első: A válaszod első és második fele totálisan ellentmond egymásnak, nem zavar?:D

A megvonásos vérzésre semmilyen tablettánál nem lenne szükség, csak azért van, mert a nők olyna baromira igénylik, hogy havonta vérezzenek.

Pont az ilyen buta gondolatok miatt, mint a "hova lesz, ha nem tisztul ki?" és egyéb baromságok.

Bármelyik egyfázisú tablettát lehet szedni hosszú szedési cikusban, semmivel sem károsabb, mint önmagában a fogamzásgátló szedése.

aug. 14. 15:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

NEM; nem mond ellent.

A megvonásos vérzésnek tényleg csak jelzésértéke van.

A kérdésben a legvalószínübb, hogy kétfázisú tablettáról van szó (ha nem, azt általában külön megemlítik), és ez az, amiért nem jó folyamatosan szedni, a második fázis után szükséges a szünet a hormonszint szabályzása miatt.

Egyébként a tablettát szedö nök 90 %-a, föleg, akiknek semmi ismerete sincs a biológiáról, igenis ragaszkodik a "mensihez", mert nem fogja fel, hogy annak semmi köze a mestruációhoz, másrészt biztonságosabban érzi magát, ha van havonta vérzése, ami neki jelzi, hogy nem terhes.

aug. 14. 15:25
 4/10 anonim ***** válasza:
31%

De, ellentmond.

Leírod, teljesen helyesen, hogy semmi értelme a szünetnek azon kívül, hogy az illető ebből tudhatja, hogy nem lett terhes.

Majd leírod, hogy de mégis kell a szünet, és csak évi 1-2 alkalommal lehet kiagyni:D

Szerinted mi ez, ha nem ellentmondás?

Miből veszed, hogy kétfázisú a tabletta? Főleg, hogy a piacon kapható kb. 40 féle tablettából 38 egyfázisú, van egy darab, ami trifázisos, és egyetlen egy, ami bifázisos.

Tehát 99%-os valószínűséggel bizony a kérdező sima, egyfázisú tablettát szed, amelynél bármikor kihagyható a szünet, igazából szedhetné teljesen szünet nélkül is, ahogy azt javasolni is szokták egyébként bizonyos esyetekben...

aug. 14. 15:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt írtam, hogy nem kell a SZÜNET, hanem hogy nem kell a VÉRZÉS!

A kettö nem ugyanaz!

aug. 14. 16:13
 6/10 anonim ***** válasza:
73%

Nincs mensid, megvonásos vérzésed van.

Semmi bajod nem lesz, ha egyből szeded a következő levéllel, külföldön teljesen népszerű. Állítólagos pszichológiai okokra hivatkozva ajánlják a szünetet (plusz visszaigazolja, hogy nagy eséllyel nem vagy terhes).

aug. 14. 17:06
 7/10 anonim ***** válasza:
42%

5: Ha szünetet hagysz, akkor törvényszerű, hogy lesz vérzés is. Nem túl elválasztható a kettő egymástól....

A vérzést úgy lehet kihagyni, ha kihagyod a szünetet....

[link]

aug. 14. 17:29
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

7-es: látom, változatlanul nem vagy képes felfogni, amit olvasol.

Azt mondtam, hogy létezik olyan (többkomponensü) tabletta, ahol szünet ugyan van, de nincs vérzés.

Másrészt a kérdezö esetében sem az a gond, ha nincs vérzése, hanem hogy a hormonszabályzást zavarja meg, ha nem tart szünetet.

És EZÉRT írtam, hogy egyszer-egyszer nem problémás, folyamatosan vagy gyakran igen.

aug. 14. 17:51
 9/10 anonim ***** válasza:
21%

Inkább neked nincs fogalmad a témáról:)

Semmilyen hormonszabályozást nem zavar meg, ha nem tart szünetet, ugyanis a saját hormonális szabályozása (nyilván a hipotalamusz-hipofízis-petefésztek tengelyre vonatkozóan) le van állítva. Sőt, nyilván ha folyamatosan szedi, akkor a hormoningadozás is kisebb, így kifejezetten javasolják olyan esetekben, amikor a hormonmegvonás panaszokat okoz (pl. kifejezett premens tünetek, menzesz alatt jelentkező fejfájás, ciklikus hányás szindróma, epilepszia stb.)

A szünet célja pedig minden olyan tablettánál, ahol van szünet, az a célja, hogy legyen vérzés, azért van benne a szünet...

Az más kérdés, hogy előforduhat olyan, hogy valakinél a szünetben nem jelentkezik vérzés. De alapvetően olyan tabletta, ami úgy van kitalálva, hogy szünet legyen, vérzés meg ne, nincsen.

És nem, folyamatosan sem problémás, nyugodtan olvasd el, amit linkeltem...

aug. 14. 18:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Jézusom, nyolcas, írod a bromságaidat úgy, hogy fogalmad nincs a fogamzásgátlókról. :(
aug. 15. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!