Rivotril szedésében kérek tanácsot? 24 évesen mentem orvoshoz Rivotril 0.5 mg 3*1 és Stimuloton 50 mg másfél tabi.2 hónap eltelt és semmiváltozás nem történik, ez gyerekkorom óta jelen van, de csak most kértem segítséget, lesz ennek vége?
- egyedül ne tudok megmaradni a lakásban életem is
- kicsi korom óta küzdök ezzel és most hatalmasodott el
- mintha sivatagba lennék együl napokig és érzem megboldondulok
-ideges vagyok
Ha -nem szedem a gyógyszert felerősödnek ezek a pánik fóbiák. Félek, hogy nem tehetem le és sosem lehet gyerekem. Valaki adjon tanácsot kérem?!
A te betegséged gyógyítható!
A stimuloton helyett kérd meg az orvosodat,hogy
írjon fel SSRI antidepresszánst. (szerotonin vissza-
vétel gátló) Nagyobb terápiás dózis esetén,jól
működik pánik betegségeknél. Ezután keress egy magándokit
aki gyakorlott pszichoanalitikus. Ha kb. 1 évig tünetmentes vagy,el lehet hagyni a gyógyszereket
(LASSAN,FOKOZATOSAN) és jöhet a baba.
Nem akarok tapintatlan lenni, de majd az apajelöltet feltétlen avasd be a problémádba.
Ő tud a legtöbbet segíteni...... és joga van felkészülni az esetleges plusz terhekre.
A Stimuloton SSRI, nem volt jó az egyik előző válasz.
Kicsit kevés az információ a panaszaidról, nem igazán értelmezhető, hogy gyógyszerrel gyógyítható betegség, vagy személyiségzavar tünete.
Lehet, hogy pszichoterápia jó lenne, de nem feltétlenül analitikus, a kognitív pszichoterápia gyorsabban hat, és racionálisabb.
Minden betegség akkor gyógyíthatóbb könnyen, ha hamar orvoshoz kerül a beteg. Nem is tudok indokot találni, hogy mire vártál eddig?
De nem bántani akarlak, a lényeg, hogy elmentél, és szeded a gyógyszereidet. Egyébként is még igen enyhe esetben is, legalább 3 hónapnak kell eltelnie, hogy hatni kezdjen a gyógyszer. Úgyhogy türelem. Az orvosod mindenképpen kiváratja veled a három hónapot, még ha később cserélni is kellene a gyógyszert. A kérdésedben csak azt sem értem, hogy miért épp a Rivotril szedésével kapcsolatban tetted fel a kérdést, amikor az antidepresszáns a fontosabb. A Rivót amugy is csökkenteni fogja a doktor, de most az elején ennyit kell szedned. Egy nagyon jó gyógyszer az. Már amennyire jó lehet egy gyógyszer. Egyébként a nyugtató ( xanax, frontin, rivotril) a hatása mellett egy mérce is. Ha az orvos által meghatározott idő után nyugodtan tudod csökkentei a nyugtatót, akkor hat már az antidepresszáns. Ha pedig ugy érzed, hogy növelni kellene a rivót, az azt jelentheti, hogy rossz antidepit választott az orvosod, vagy többet kell bevenni belőle. De Te önkényesen semmit nem változtathatsz meg, hanem fuss a dokihoz, és mondd el a panaszaidat. Egyébként szivesen válaszolok bármilyen kérdésedre. Én kigyógyultam. Jobban érzem magam, mint előtte bármikor. Fel a fejjel! Van kiút! Írjál e-mailt, ha érdekel valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!