Megváltozott menstruáció, milyen probléma állhat mögötte? Valakivel történt hasonló?
21 éves vagyok, egy éve volt egy terhességmegszakításom, ami rendben lezajlott, rá 5 hétre megjött a menstruációm, az első 2-3 hónapban hosszabb ideig tartott (7 nap), erősebb görcsökkel.
Azóta visszaállt a ciklusom 26-27 napra, a menstruációm ugyanúgy, mint előtte, 5 napig tart, mennyiségre is a régi maradt, azonban a görcsök végig kitartanak, még az 5. nap reggelén is görcsölök. (Fájdalomcsillapítót nem szedek, nem elviselhetetlen a fájdalom, inkább csak kellemetlen.) Ez szokatlan, mert 20 évig egyáltalán nem görcsöltem.
Két hete voltam nőgyógyásznál, UH negatív, mindent rendben talált, a citológia eredményem is negatív.
Valakivel volt hasonló? Az orvos szerint “végülis” normálisnak tekinthető. Érdemesebb más vizsgálatokat kérni? Hormonjaim borulhattak fel?
Mivel nem fáj annyira, hogy gyógyszert kelljen bevenned, így ez teljesen normális fájdalomnak, kellemetlenségnek számít.
Akinek igazán fáj, az sokszor gyógyszerrel sem tudja végigcsinálni a napot. Náluk lehet valami gond, pl. mióma, endo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!