Miért nem múlik el a vézés? (SOS)
10. napja szedem a levonoore nevű (alacsony hormontartalmú) fogamzásgátlót. A vérzésem még mindig nem múlt el, sőt két napja miután beveszem a gyógyszert fel is erősödik, mint egy rendes menstruáció. Gyakran darabos is. Ugyanez történik szex után is, szinte rögtön elönt a vér pedig előtte alig volt egy kicsi. Nem tudom normális e ez a mennyiség. Azt tudom h pecsételés gyakori az első hónapokban de ez kicsit azért több annál. Lehet túl alacsony nekem a fogigátló hormonszintje? Mit csináljak? Várjak még hátha jobb lesz, tartsak szünetet vagy muszáj leszek tablettát váltani?
21/L
Biztosan az előírásnak megfelelően szedted? 21 nap rózsaszín, 7 nap fehér tabletta, utána új csomag.
A nem szűnő vérzés cisztára, miómára vagy alacsony progeszteron szintre utalhat. Érdemes lenne orvoshoz fordulni, ez nem jó állapot, hamar súlyos vérszegénység alakulhat ki, meg egyébként is meg kellene találni az okát. Vasat mindenképp érdemes pótolni C-vitaminnal együtt.
Az biztos h jól szedem, kb percre pontosan veszem be, antibiotikumot sem szedek és hányás/hasmenés sem volt szval nem a szedéssel van a baj.
Még várok egy kicsit és ha nem javul elmegyek nőgyógyászhoz. Tudom h csak orvos tud segiteni ezen, igazából csak arra voltam kiváncsi járt e már valaki hasonlóan, ha igen elmúlt e neki, mi volt a gond stb
Voltál kivizsgáláson mielőtt felírták a gyógyszert?
Mióta élsz nemi életet?
Hirtelen még ezek a tényezők jutottak eszembe.
Nem az a baj, hogy rosszul szeded,hanem nem megfelelő a gyógyszer.
Nálam hasonló volt, amikor az első tabimat szedtem mivel nem volt jó nekem, nagyon erős vérzést okozott és pecsételtem is a ciklusok között. A hormongyógyszer nem játék, azonnal menj orvoshoz, hogy másikat kapj.
5. kommentelő
Rákszűrés volt csak mielőtt felirták
Nemi életet kb 17 éves koromtól élek, ez nem tudom számít e valamit (21 vagyok most)
Én is arra tudok gondolni h nem megfelelő a gyógyszer. Olvastam neten h akkor lehetnek ilyen vérzési gondok ha túl alacsony a gyógyszer hormon szintje
Ahhoz h másik gyógyszert kapjak csak vissza kell mennem a nőgyógyászhoz és felirja? Kell vizsgálat előtte? Valamint muszáj ahhoz vissza mennem aki felírta? Nem szeretnék mégegyszer azzal az orvossal találkozni, borzasztó, töri a magyart (arab) és sosem válaszol normálisan a kérdéseimre...
Mindenképpen el kell mondanod, hogy miket tapasztalsz ettől, és érdemes megvizsgálnia persze.
Nem muszáj, ha megteheted ($) mindenképpen magánhoz menj, fontos hogy komfortosan érezd magad a nőgyógyászoddal, illetőleg szakmailag sem érzed megfelelőnek és ha van ellenérzésed bármi miatt, válts nyugodtan. :)
oh, és ami borzasztóan fontos és sajnos sok nődoki nem mondja el: aurás(!) migrénnel nem szabad szedni tabit, mert nagyobb a trombózis és stroke kialakulásának a veszélye! Erre mindenképpen rá kell kérdeznie a dokinak, ha nem akkor mondani kell.
Melyik kórházban voltál, ahol arab dokik vannak? 🙄
Akkor nem most veszítetted el, ezért kérdeztem rá erre. Viszont vérképet szoktak csináltatni előtte. Vagy te már szedtél gyógyszert korábban is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!