Valaki el tudná magyarázni, hogy ha egy nő várandóssá válik, akkor az miért nem kimutatható már másnap?
Már alapból a megtermékenyítéshez és a beágyazódáshoz is napok kellenek… és mire elkezdődik a hcg termelés, az még több idő.
A tesztek pedig nem a menzesz előtti pár napban mutatják ki, hanem a kimaradt vérzés után, tehát kb. 5-6 hetes terhességet mutatnak ki.
5-os, az utolso reszben nincs igazad. 5-6 hetes terhessegnel mar eloszor petezsak, aztan a 6. heten embrio es szivhang is van mar (altalaban), durva lenne, ha csak akkor lenne pozitiv a teszt :D Ezek mar mind jol lathatoak az uh-n is.
Ha valakinek pontos ciklusa van, kozepidos peteeressel, akkor bizony menstruacio elott 2-3 nappal is mar pozitiv LEHET a teszt. Nyilvan nem mindig, de esely van ra.
Nalam pl igy volt az elso terhessegnel, mar menstruacio elott 3 nappal eros pozi tesztem volt, masodiknal mar csak a keses napjan teszteltem, de az is pozitiv lett.
Az esedekes menstruaciokor vagy 4 hetes terhes egyebkent, mert az elozotol szamoljuk.
először is köszi mindenkinek ♥
6-os: elég fura, hogy az előző menstruációtól nézik, hiszen, ha van pontos együttléti dátum, akkor teljesen egyértelmű, hogy pl 2-3 hetes csak :O
De nem tudod pontosan, mert egyreszt honnan tudnad melyik egyuttletbol fogant (persze kiveve ha havi egyszer vagytok egyutt). Masreszt meg a peteerest se tudod teljesen pontosan meghatarozni meg ovu teszttel sem.
Szoval ez a resze azert nem teljesen egyertelmu, de a szamitas adott, utolso menstruaciotol szamoljak.
Azt hiábavtudod mikor voltatok együtt ha a peteérés 3 nap múlva esedékes, a sperma meg várakozik bent 3-4 napot jó esetben.
5 én ovuteszteltem, így tudom mikor fogant és ovu után 9.napon mindig + volt a tesztem 6 nappal a mensi előtt, nem kell 5-6 hetet várni a teszteléssel, amikor nem jön meg ott + nak kell lennie a tesztnek egy szabályos ciklusnál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!