Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az baj ha már egy jó ideje...

Az baj ha már egy jó ideje nem ovulálok?

Figyelt kérdés

Ha őszinte akarok lenni akkor szerintem már egy jó pár éve lehet.

Mikor 12-13 lehettem azt hittem az a normális ha túrós az állaga. Szóval nem törődtem vele. Mikor mentem nőgyógyászhoz akkor olyan 19-20 lehettem akkor derült ki hogy hüvelygombám van. Akkor ez kezelve lett.

Úgy kb egy éve volt olyan nap hogy ilyen fehér nagyon nyúlós váladék jelent meg. Eddig még ilyet nem tapasztaltam így rákerestem mert megilyedtem hogy valamit megint elkaptam. De azt írta ez az ovuláció jele, aminek minden hónapban meg kéne történnie. (11-12 évesen jött az első menzesz)

Talán utánna még vagy 2szer tapasztaltam olyat. De megint egy jó ideje nem.

Egy jó ideje a menzeszem nagyon nem a szokványos mint régen volt. Össze vissza jön meg 25-37 nap között, de úgy hogy mondjuk az első nap vérzik, a 2. nap szinte semmi, a 3. nap megint egy kicsit, a 4.en is, 5.en semmi. Néha a 6.on is szokott egy keveset. Régen rendszeresnek mondtam akkor olyan 28-30 között jött meg normálisan 5 napra.

A nőgyógyász azt mondta ez normális, de az a baj hogy én ennek nem hiszek mert akkor régen miért nem így volt.

Már megint egy hete késik, ez a 37. nap. Nem, nem lehetek terhes.

Ha ez tényleg nem normális akkor se verjetek a földig, mert én kiskoromban sem szerettem ilyenekről beszélni, és ha azt hiszi az ember hogy valami normális nem keres rá csak úgy.

Remélem hogy valaki megtud nyugtatni, vagy megtudja mondani hogy milyen vizsgálatra kéne elmennem.

Köszönöm ha végig olvastad.

jún. 21. 14:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk amíg az orvos nem mondja azt, hogy nem ovulalsz, addig egyáltalán nem biztos, hogy valóban így van. Nekem sosem volt semmi huvelyvaladekom, ovulációm viszont igen.

Az orvos majd megmondja, milyen vizsgálat szükséges

jún. 21. 14:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Minden ciklus más. Nekem elég pontos, a folyásom is árulkodó.

Hogy neked miért ennyire hektikus, annak valószínűleg hormonális okai lesznek.

UH volt már? Ciszták, mióma, stb kizárva?

Amúgy hogy van-e rendszeresen ovud, azt nagyon könnyen kiderítheted egy sima ovu teszt csomaggal. Amazonról is tudsz rendelni egy jó nagy adagot, akár hónapokon át is tesztelhetsz, ha jól gazdálkodsz vele és nagyjából be tudod löni az ovud idejét

[link]

Innen tudsz rendelni, nem egy nagy összeg. Idehaza csak ilyen max 5 db-ot kapsz egy dobozba, amik ráadásul xarok, nem elég érzékenyek. De garantálom, hogy ez jó! Próbáltam már én is. Van hozzá egy app is, ami kiértékeli a teszteket. Az a neve, hogy Premom. Tik-tokon beírod, hogy premom vagy easy at home, és kiad neked egy rakat videót.

jún. 21. 18:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Hű. Vezesd ciklus naptárban a menstruációdat. Így képet kapsz a ciklusodról. Az, hogy össze-vissza jön meg, tehát nincs egy közel állandó átlag a két menstruációs ciklusod között, az gond. Ezt okozhatja PCOS is.

A legtöbb nő nem ismeri fel az ovulációját pusztán hüvelyváladék alapján. Hőmérőzéssel, ovulációs teszttel lehet otthon jobban lekövetni, de a legfontosabb értéket vérvétel adja meg.

A helyedben letöltenék egy menstruációs appot, abban vezetném a ciklusomat (ezt egyébként is érdemes!), aztán ha megvan pár hónap adata, amin már látszik, hogy mi a helyzet, elmennék nőgyógyászhoz/endokrinológushoz, hogy célzottan vizsgáljon, ha eltérést tapasztalok laikusként

jún. 21. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!