Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ma használtam először tampont...

Ma használtam először tampont , el is mentem fürdeni a dunába , de mivel éreztem hogy ott van attól félek hogy nem dugtam be eléggé a járásnál is fura volt és hogy igyis véd e a baktériumoktól vagyis a fürdés miatt nem lesz e bajom?

Figyelt kérdés

2024. jún. 8. 21:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ha elkaptam valamit akkor az milyen tünetekkel és milyen gyorsan jelentkezik
2024. jún. 10. 21:08
 12/17 anonim ***** válasza:
94%
Pár napon belül. Észre fogod venni. Csíp viszket ég kellemetlen stb.
2024. jún. 11. 06:55
 13/17 A kérdező kommentje:
És mit tudok csinálni ha mondjuk elkaptam valamit
2024. jún. 11. 09:25
 14/17 anonim ***** válasza:
95%
Elmész nőgyógyászhoz
2024. jún. 11. 09:33
 15/17 A kérdező kommentje:
És valami más mondjuk krém ?
2024. jún. 11. 16:52
 16/17 anonim ***** válasza:
Legközelebb használj úszáshoz való tampont ha esetleg úgy alakul, hogy pont akkor menstruálsz, nem véletlenül találták ki ezt a terméket.
2024. jún. 13. 02:45
 17/17 anonim ***** válasza:
31%

Az, hogy érezted a tampont, valószínűleg azt jelzi, hogy nem helyezted be elég mélyre. A tampon akkor van a megfelelő helyen, ha egyáltalán nem érzed, és kényelmesen tudsz vele mozogni. Ha túl alacsonyan helyezted be, az nemcsak kényelmetlenséget okozhat, hanem kevésbé is hatékony a védelem szempontjából.

Ami a baktériumokat illeti: ha a tampon nincs megfelelően behelyezve, akkor is valamennyire véd, de nem olyan hatékonyan, mintha rendesen a helyén lenne. A víz és a benne lévő baktériumok nehezebben jutnak fel a hüvelybe, ha a tampon jól van elhelyezve. Ha azt érzed, hogy nem volt megfelelően bent, érdemes most megvizsgálni magad, és ha szükséges, cseréld ki a tampont.

Mivel most már túl vagy a fürdésen, ha bármilyen szokatlan tünetet észlelsz (például viszketést, kellemetlen szagot vagy folyást), az jelezhet valamilyen fertőzést, és érdemes lenne felkeresned egy orvost. Általában azonban egy alkalom után nem valószínű, hogy komoly baj lenne, de ha aggódsz, mindenképp figyelj a tested jelzéseire. A jövőben pedig próbálj meg jobban figyelni a tampon behelyezésére, hogy elkerüld az ilyen kellemetlenségeket.

aug. 25. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!