Ha túl későn veszitek be, nektek sem hat a menstruációs görcsökre a fájdalomcsillapító?
Én is így vagyok. Ha reggel felkelek és nem veszem be azonnal, ahogy megérzem, utána már hiába. Olyankor érzem, hogy szakad szét a derekam, annyira fáj, mintha kést forgatnának bennem, és még a lábam is zsibbad hozzá. A Nurofen forte általában segít, de az is nagyon későre, és úgy, ha próbálok elaludni közben.
Nekem a megnyugvás a kulcs, és az, hogy tűröm a szenvedést, míg csillapodik. Ha engedem magam felidegesedni, és rákoncentrálok, erősödik a fájdalom, ezt biztosan állítom.
Figyeld a fájásaidat, biztos neked is ilyen hullámokban jön, mint nekem. Ha nagyon odafigyelsz, és olyankor lazítasz, nem feszülsz, csak megvárod a végét, ami nem könnyű, sokkal könnyebb.
Számolj míg érzed a fájást, olyankor ne mozogj. Lélegezz jó mélyeket, és egy idő után ha ellazulsz érezni fogod, hogy egyre rövidebben, és gyengébben nyom és szúr. A lényeg, hogy a szervezeted nyhgodt állapotban legyen. Ne mozogj.
Nem tudom igazából, ez csak az én módszerem, de hátha segít. Általában hasra fekszem, és felhúzom a jobb lábam. Ebben a pozícióban nekem a legelviselhetőbb. Ülve, és háton iszonyatos. Átérzem, sajnállak. Kitartást 🤲🤍
Nekem is így van, de inkább azt tapasztalom, hogy hat, de sokkal később és kevésbé. Úgyhogy már az első "nyikkanásra" inkább beveszem a feles cataflamot, és később a fájdalomnak megfelelően emelem az adagot, ha kell.
4-es erre nagyrészt az a válasz, hogy más valamit előre blokkolni, vagy később megállítani. Zárd be az ajtót úgy, hogy nem akar senki kijönni, vagy amikor Mike Tyson akar rajta mindenképp kimenni. Bizonyos állapotban a sejtek kevésbé érzékenyek adott hatóanyagra.
Műtéteknél is ezért van premedikáció, előzetes fájdalomcsillapítás, mert opiodokkal már azelőtt meg lehet előzni a fájdalomérzetet, hogy kialakult volna, ami mindenki számára előnyösebb.
Szülés közben görcsöket is lehet csillapítani, de humán gyógyászatban nem vagyok otthon, nem is annyira szokás (ugye akkor nem történne meg a szülés, ha pedig szükséges, jön a császár). Szarvasmarháknál van, hogy az ellés közben csökkenteni kell a méh simaizomsejtjeinek a tónusát, hogy a magzatot pozícionálni lehessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!