Már két hónapja nincs mensim, mi bajom van?
Június elején jött meg először de az is már fél éve volt. Azóta rendszertelenül de megjött mindig . De most már se novemberben sem decemberben nem jött meg . 15 éves vagyok . Mi lehet a baj? Ugye nincs nagy bajom?
( amikor utoljára megvolt megpróbáltam a tampont de nem sikerült azóta nincs meg de ugye nem ettől van?)
Amennyiben nem élsz szexuális életet, ne aggódj.
Csak időbe kerül, míg beállítódik, de azért nem árt elmenni a nőgyógyászhoz, vszínűleg ő is ezt fogja mondani.
Elmaradhat a menszesz még ha:
túl nagy a stressz
túl sovány vagy
állandóan kint van a hasad és megfázott a petefészked
biztos nem a tampontol van :)
nekem is pont ilyen volt ahogy irtad, neha honapokig is kimaradt, az elejen akar 5 honapig is. mostanra 5-7 hetente jon, ez ennyi idosen nem szamit normalisnak. nekem azt mondtak policisztasak a petefeszkeim, ezzel eletem vegeig ugyanugy elleszek es azonkivul h sose fogom tudni mikor jon a mensim nagy bajom nem lesz.
de 15 evesen te nincs miert aggodj. ha 17-18 evesen se rendszeres menj el dokihoz, de azelott nincs miert idegeskedj, ez igy normalis. :)
Az utolsó válaszolónak igaza van, bár nem tudjuk a kérdező leányzó anorexiás e.
A női testnek bizonyos zsírigénye van. Ami nem azt jelenti, hogy a vékony nők bajban vannak, de tény, hogy a kórosan sovány nők ciklusa felborul... Egyénenként amúgy is eltérő.
Ami az elmaradt vérzést illeti, 15évesen, ha most kezdtél bele, sajnos ha nincs szerencséd, akkor egy darabig rakoncátlan lesz.
Javaslom, keress fel egy nőgyógyászt, vannak gyerek nőgyógyászok, és vizsgáltasd meg magad, segít, tanácsot ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!