Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvelyi ultrahangon az orvos...

Hüvelyi ultrahangon az orvos látja a húgyhólyag elváltozásokat is?

Figyelt kérdés
Kő, daganat stb.

2024. máj. 28. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszem. Nyilván ha valami nagyon nincs rendben azt láthatja, nagyon elformálódott valami vagy más mint a normális, de nem fogja tudni megmondani, hogy pontosan micsoda és tovább fog küldeni a szakrendelésre ami ezzel foglalkozik.
2024. máj. 28. 19:41
 2/8 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, de hasi uh-n látják.

Panaszod van?

2024. máj. 29. 00:01
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen.

Hasi ultrahangon a daganatot is látják a húgyhólyagban?

Olyan lehet, hogy a követ nem veszik észre benne?

2024. máj. 29. 05:27
 4/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
77%
Ahhoz hasi ultrahang kell, azon látszik ha valami nem stimmel, természetesen konkrétumot nem feltétlenül tudnak mondani. Ha kő gyanú van, akkor eleve teljes hasi, kismedencei ultrahang szükséges.
2024. máj. 29. 07:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Látnak valamit hasi uh-n. Szerintem a követ egyertelműen megtudják állapítani. A többit pedig további vizsgálatokkal nézik meg.
2024. máj. 29. 11:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha uh-n bármi olyat látnak, ami kérdéses, hogy mi lehet, hasi MR, vagy CT vizsgálatra küldenek tovább.
2024. máj. 29. 12:15
 7/8 anonim válasza:

Nem tudom, hogy aktuális-e még, de nekem is nézte a nőgyógyász a húgyhólyagot (vérvizelés miatt). Annyit írt az ambuláns lapra, hogy a "A hólyag kontúrjai egyenletesnek tűnnek". A Hasi UH-n is ennyit látnak kb.

Ettől függetlenül az urológián nem úsztam meg a tükrözést, majd sajnos a biopsziát sem.

2024. jún. 13. 11:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Milyen tüneteid voltak 7-es? Láttak valamit a hólyagban?
szept. 4. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!