Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi lehet az oka, hogy míg a...

Mi lehet az oka, hogy míg a betétet jóval többen használnak, mint tampont, sokan itt mégis a tampont ajánlják?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok, miért lehet az, hogy a nők többsége, kb. 70-75 %-a az egészségügyi betétet szereti használni a menstruáció miatt, azonban itt az oldalon sokan mégis fújolnak rá, hogy az kényelmetlen, meg undorító, meg rossz, és a tampon a legjobb, meg az a megváltás? Mi lehet az oka az ellentmondásnak?

máj. 22. 20:08
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
19%
én örömmel olvastam, hogy a nők 75-80 százaléka betétet használ, és csak a maradék 20 százalék nem. azért szerintem egészségesebb és biztonságosabb a betét. jómagam is csak betétet használok, amit a nőgyógyász is jó szemmel néz. Régebben megkérdeztem Őt a tamponhasználatról, hogy halljak egy szakértői véleményt is, és óva intett tőle, azt mondta mindig betétezzek, még ha kényelmetlennek érzem akkor is. hallgattam rá, és szerintem jól is tettem.
jún. 3. 22:13
 12/27 anonim ***** válasza:
67%
11 se nem egészségesebb, se nem biztonságosabb. Megfelelő használat mellett pont ugyanazon a szinten van mindkettő, a helyedben pedig otthagynám ezt a "nődokit" mert jól láthatóan pont ahhoz nem ért, ami a szakterülete kéne, hogy legyen.
jún. 4. 07:03
 13/27 anonim ***** válasza:
75%

Betét, mint “biztonságos”? Ez valami vicc? 😃 semmi más megoldással nem áztam még át, betéttel rengetegszer…

jún. 4. 09:02
 14/27 anonim ***** válasza:
30%

13!

Biztonságos = távozik belőled a vér. Nem tárolod magadban,ami fertőzés veszélyes. Mivel a hüvelyben már vannak baktériumok. Ami a vérben (tampon pl) elkezd szaporodni. És benned van 4-6-8 órát.

Nem egészséges. Nem kell a reklámoknak hinni.

Elhiszem, hogy kényelmesebb. De nem egészséges.

Tudom, hogy a tampon-lobbi le fog pontozni nullára. Az ilyen kérdéseknél rögtön megjelennek.

De nem fogom kockáztatni az egészségemet senki gazdagodása érdekében. Kockáztassák a sajátjukat.

jún. 4. 09:47
 15/27 anonim ***** válasza:
75%

Ja, én úgy értelmeztem hogy az “egészséges” jelződ fedi le az egészségügyi tulajdonságokat, emiatt a “biztonságos”-t úgy értettem hogy megbízható, lehet benne normális életvitelt folytatni anélkül hogy disznóvágás effektet okozna.

Amúgy a tampon szerintem is elég undi és nem kényelmes különösebben, ne aggódj, nem a “tampon-lobbi” bízott meg. 😅

jún. 4. 09:50
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

#14-es, óriási tévedésben vagy. Pont, hogy a levegőn, a betéten kezd bomlani a kifolyó vér, a hüvelyben nem éri levegő. Szóval ha valahol rohad a vér, az pont a betét.

Megfelelő (alapvető) higiéniával használva a tampon, kehely semmilyen veszélyt nem jelent.

jún. 4. 10:48
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
14 tökéletes példája vagy annak, mikor sem a szülő, sem az iskola nem világosítja fel a gyereket..... A tampon egyáltalán nem rosszabb a betétnél.... Igazából egyik se teljesen egészséges a sok mesterséges anyag miatt, de így a kettő közt megfelelő használat esetén semmi különbség sincs.
jún. 4. 11:37
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
Gyakori csere mellett egyik sem olyan nagyon veszélyes, de a tampon és a kehely nyilván veszélyesebb a betétnél, mivel felhelyezéskor kontaminálódhat, ami aztán a méhszáj közvetlen közelében kezd el tenyészni. Ne feltételezzük már, hogy mindenki sebészeti műtőset játszik cseréléskor. Vannak olyan patogén baktériumok, amelyek kifejezetten oxigénszegény közegben szeretnek nőni, tehát így még veszélyesebb is lehet, hogy nem éri levegő.
jún. 30. 22:48
 19/27 anonim ***** válasza:

18 ezt a butaságot....

Ember.... Alap, hogy kezet mosol még betét csere előtt is... A kehely pl pont, hogy az összes egyszer használható eszköznél ezerszer biztonságosabb.... Ne beszélj butaságokat, inkább nézz utána a dolgoknak.

júl. 1. 06:40
 20/27 anonim ***** válasza:
Betétet használok, sosem volt vele gondom, nem áztam át stb.
júl. 13. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!