Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hová fajulhat ez még?

Hová fajulhat ez még?

Figyelt kérdés
Iszonyatosan kezdek kétségbeesni. Hormonproblémákkal küzdök. Sajnos nincs diagnosztizálva, mert eddig akárhányszor mentem orvoshoz,csak legyintettek a tüneteimre és közölték, hogy úgy sincs semmi bajom, illetve ki lettem vizsgálva pcos-re, de állítólag az nem lehet. Akkor "hagyjuk az egészet" alapon elküldtek. A tüneteim egyre fokozódnak és ez már tényleg nagyon ijesztő. Olyan mintha átalakulnék férfivá. Fokozott szőrösödéssel küzdök (száj fölött) észrevettem, hogy az államon is kezdenek hosszú szőrszálak megjelenni. Hajhullással, kb 3 éve durván súlyproblémákkal, ami azt jelenti, hogy ha nem számolok kalóriákat akár 1-2 hónapig rögtön feljön 4-5-6 kg. De ami borzalmasan megrémített, hogy kezd az arcformám is "átalakulni" az állam egyre hangsúlyosabbá válik, keskenyebb lesz az arcom. Rendszeresen menstruálok, nőgyógyász látott már és nincsenek férfi nemi szerveim vagy ilyesmi. Ha ezt elmondom egy orvosnak garantáltan bolondnak néz. Nagyon nagyon félek, hogy még más is fog történni, amit már nem lehet visszafordítani. Nem tudom felfogni, hogy történhet ez. Talán én vagyok az egyetlen a világon, akivel ez történik? 27/N

2024. máj. 11. 15:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Segíthet ha elkezdek fogamzásgátlót szedni? Nem védekezésre szeretném használni, hanem, hogy végre ne kelljen ennyit szenvednem. Tudom, hogy valójában nem megoldás, csak elfedi a tüneteket stb. nagyon ellene vagyok, ráadásul nagyon rosszul reagál a szervezetem mindenféle mesterséges dologra..de már tényleg tanácstalan vagyok. Vagy a fogamzásgátló vagy végignézhetem mi lesz ennek az egész szenvedésteli kálváriának a kimenetele.
2024. máj. 13. 18:40
 12/13 anonim ***** válasza:
Hát a fogamzásgátló okozhat fokozott szőrösödést, bár az alacsonyabb hatóanyag tartalmúak esetén állítólag már ritkább. A háziorvosodhoz fordulj először. Ha ő nem szimpi, akkor válts. Mivel ő az egyetlen, aki egyben nézi az összes panaszodat és leletedet, ha valaki segíthet, az ő.
2024. máj. 13. 18:46
 13/13 A kérdező kommentje:
Nem szedek jelenleg fogamzásgátlót, de kínomban már ott tartok, hogy lehet, hogy kellene..amikor legutóbb a háziorvoshoz fordultam közölte, hogy mégis mi a fenét várok tőle, csak mert elmondtam a tüneteimet. Gondolom így is ùgy is az lesz, hogy adnak egy beutalót endokrinológushoz mert sokat tényleg nem tud tenni,de azért ezt az undorító stílust megspórolhatta volna magának..
2024. máj. 14. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!