Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hová fajulhat ez még?

Hová fajulhat ez még?

Figyelt kérdés
Iszonyatosan kezdek kétségbeesni. Hormonproblémákkal küzdök. Sajnos nincs diagnosztizálva, mert eddig akárhányszor mentem orvoshoz,csak legyintettek a tüneteimre és közölték, hogy úgy sincs semmi bajom, illetve ki lettem vizsgálva pcos-re, de állítólag az nem lehet. Akkor "hagyjuk az egészet" alapon elküldtek. A tüneteim egyre fokozódnak és ez már tényleg nagyon ijesztő. Olyan mintha átalakulnék férfivá. Fokozott szőrösödéssel küzdök (száj fölött) észrevettem, hogy az államon is kezdenek hosszú szőrszálak megjelenni. Hajhullással, kb 3 éve durván súlyproblémákkal, ami azt jelenti, hogy ha nem számolok kalóriákat akár 1-2 hónapig rögtön feljön 4-5-6 kg. De ami borzalmasan megrémített, hogy kezd az arcformám is "átalakulni" az állam egyre hangsúlyosabbá válik, keskenyebb lesz az arcom. Rendszeresen menstruálok, nőgyógyász látott már és nincsenek férfi nemi szerveim vagy ilyesmi. Ha ezt elmondom egy orvosnak garantáltan bolondnak néz. Nagyon nagyon félek, hogy még más is fog történni, amit már nem lehet visszafordítani. Nem tudom felfogni, hogy történhet ez. Talán én vagyok az egyetlen a világon, akivel ez történik? 27/N

2024. máj. 11. 15:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szomoru, h legyintenek ra. Addig kell menned, amig nem lesz megoldas. Hatha tud itt valaki ajanlani egy jo dokit. Jobbulast!
2024. máj. 11. 15:59
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! 14 éves korom óta megy a küzdelem, most 27 vagyok😔 próbáltam ignorálni a tüneteket, próbáltam bebeszélni magamnak, hogy nincs semmi bajom, mert tudtam, hogy úgyse tehetek semmit..mindig újra és újra nekifutottam az egész orvosmizériának, semmi eredménye. Attól félek, hogy sose fog kiderülni és nem tudom mivé fajulhat még a betegség.
2024. máj. 11. 16:19
 3/13 anonim ***** válasza:
Endokrinológusnál voltál?
2024. máj. 11. 16:20
 4/13 A kérdező kommentje:
Voltam, voltam. 14 évesen Pcos-el lettem diagnosztizálva. Kaptam étrendet, gyógyszert. Akkor a legnagyobb baj a hirtelen hízás volt, pattanások. Nos, le nem fogytam, a pattanásokat külön nagyon invazív bőrgyógyászati kezeléssel sikerült eltüntetni. Beletörődtem. A súlyom azután nem növekedett tovább. Később más tünetekkel fordultam másik orvoshoz. Majd lefordult a székről, hogy Pcos-el lettem diagnosztizálva..Az új kivizsgálás alapján szerinte semmi nem támasztotta alá a korábbi diagnózist és félre lettem kezelve, de az újabb tüneteim okát nem találta meg és annyiban is hagyta a dolgot (ez egy magánorvos volt). Egy évvel ezelőtt ismét azt a választ kaptam, hogy semmi nem támasztja alá a pcos-t a tüneteim meg nem számítanak.
2024. máj. 11. 16:35
 5/13 A kérdező kommentje:
Azt hozzá kell tennem, hogy a második nekifutásom során egy bődületes Amh értéket mutatott a vérvétel.A normál érték 3x-osát. Azt mondta a doktornő, hogy ez laborhiba és hagyjuk. Ugye a magas Amh érték elméletileg a Pcos indikátora. A következő orvos azt mondta, hogy badarság az egész, hülye az orvos, aki azt nézi. Nem kell vele törődni. Nem tudom már hova menjek, mit mondjak az orvosoknak, hogy elhiggyék, hogy tényleg van valami bajom. Egyszerűen nem tudok. A nagyon jól értékelt magánorvossal is ugyanùgy megjártam már. Nem tudom már kinek és mit higgyek el. Egyszerűen csak tudni akarom mi a gond és segítséget szeretnék kapni :(
2024. máj. 11. 16:43
 6/13 anonim ***** válasza:
Halvány fogalmuk sincs, erről nem volt szó az egyetemen, nincs benne a tankönyvben vagy a lábjegyzetben és amíg nem ad orvosi szempontból is egyértelmű tüneteket, nem fognak kivizsgálni. Lehet, hogy utána sem. A szőrösödés nem tünet, amíg van mensi és nem kerülsz meddőségi kivizsgálásra. Rossz genetika.
2024. máj. 11. 19:27
 7/13 A kérdező kommentje:
Pontosan ez a hozzállás. Ameddig a menstruáció rendben van, addig közlik, hogy semmi bajom. Az más dolog, hogy ezek a tünetek nem normálisak, az ember élete tönkremegy, lehet cukorbetegség is a háttérben akár vagy bármi más.. Kifogást keresnek egyszerűen mindenre, hogy ne kelljen semmit csinálni..
2024. máj. 11. 20:18
 8/13 A kérdező kommentje:
A kérdés az, hogy mi a jó fenét csináljak? Hagyjam, hogy a lusta, nemtörődöm, embertelen orvosok miatt egy életen át szenvednem kelljen vagy még komolyabb szövődményei legyenek? Ez az egyetlen "megoldás"?
2024. máj. 11. 20:22
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha erőlteted a vizsgálatokat, még te leszel a hipochonder vagy kapsz egy hibás diagnózist, hogy megnyugodj.
2024. máj. 12. 09:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetlen megoldas egy ujabb doki aztan meg egy es meg egy, ha szukseges. Sajnalom, h ez van veled, de tenyleg ne hagyd annyiban. Probalj egy jo hiru szakemberhez menni legkozelebb, akar maganban, akar a lakhelyedtol messze is.
2024. máj. 12. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!