Elkaphattam ettől bármilyen nemi betegséget?
Szóval ma voltam a "gyerek orvosnál" ( 17 vagyok) és mikor haza jöttem elfelejtettem kezet mosni. A baj az, hogy nem sokára naaaaaaaaaagyon viszketett belül a hüvelyem és és én megvakartam ( kb. az egész ujjam benne volt) és ekkor jöttem rá "b4szus nem mostam kezet mikor haza jöttem". Ettől lehet bármien bajom vagy csak én vagyok parás?
Kérlek ne ítéljetek el,puszi!
17L
De semmi komoly ugye?
Egyébként köszönöm a válaszod!
Nyugodj meg, nem valószínű, hogy egy gyermekorvosi rendelőben szexuális úton terjedő betegséget kapj el.
Csak hogy érzékeld, hogy mekkora az átadás valószínűsége:
HIV+ férfiről nőre, óvszer nélküli közösülés esetén, fertőzési valószínűség: 0.08%
(Forrás: [link] )
Ha belegondolsz láthatod, hogy igen csekély az esélye, hogy így bármit is elkapj.
Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az emberi kéz mikrobiomjában számos kórokozó jelen van, vírusok, baktériumok, gombák, amelyek teljesen tünetmentesek, viszont a vaginába kerülve kellemetlen tüneteket okozhatnak. Emiatt ajánlott maszturbáció és szexuális együttlét előtt az alapos tisztálkodás.
Alapszabály: rendelő, kórház, bármilyen EÜ intézmény be ki lépésnél hatékony (megfelelő szappan, megfelelő idő, megfelelő techmika) kézmosás! (A fertőtlenítés nem elég, vannak olyan kórokozók, amik a fertőtlenítőt túlélik).
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!