Férjek, hogyan tudunk segíteni a szülés utàn, hogy elkerüljük a depresziót a nőknél? Lehet ilyet?
Minél többet vele lenni, nemcsak te, de bárki, család, barátok. Ne legyen egyedül sokat, mindig csak otthon, főleg nem ennyi gyerekkel. Ez mindenképpen sok egy embernek.
Legyen egy kis ideje saját magára, akár csak 1-2 óra.
Ha van lehetőség, legyen minél több segítség, pl. takarító, kajarendelés. Ne mindent neki kelljen csinálnia.
Nekem is csak egy gyerkőcöm van, de nekem az segített, ha maximálisan éreztem a törődést.
Pl. mikor átvette tőlem a fiunkat, és mondta, hogy menjek fürdeni, vagy csináljak valami kedvemre valót.
Vagy amikor megfőzte a kedvenc kajámat, és rendet is rakott.
Meg az is sokat segített, hogy mindig mondta, hogy jó anyuka vagyok, és bármi hülyeségem volt meghallgatott, támogatott, ha kételkedtem magamban valami miatt, akkor ő ezeket a kételyeket eloszlatta.
De legjobban most valószínűleg azzal fogsz tudni segíteni, hogyha a nagyoktól “tehermentesíted” és a kicsik pesztrálásából is kiveszed a részed..
Ha pl. anyatejesek, akkor felajánlod, hogy a pelenkázást te csinálod, vagy ilyesmik.
Nem tudom milyen típus a feleséged, de sokszor az is rengeteget számít, ha szavakkal bátorítod, hogy még mindig ő a leggyönyörűbb nő, és hogy nagyon jó anya stb.
saját tapasztalatot tudok írni. legyél neki ott mindig lelkiekben főleg! a nap végén mindig legyen egy ilyen visszatekintő beszélgetés, hogy mi volt a jó a napban, mit csináljatok másképp, és tényleg próbáld nőként kezelni, mutasd meg neki hogy ő az egyetlen számodra és törődj vele ugyanúgy ha partner benne. itt most az intimitásra gondolok (nem a szexre, hanem simi, csók, ölelés, masszázs, ilyenek..) persze ha nyitott rá mehet az együttlét is.
ne határolódj el tőle érzelmileg és ne vedd zokon ha mondjuk nincs kedve hozzád érni vagy megölelni.. férjem kikészült ettől hogy a nap végére már eleget érintkeztem fizikailag a kisbabánkkal és vele már nem volt kedvem. el is kezdett ismerkedni…
Teljesen mindegy, a PPD - az egy hormonális változás okán bekövetkező depresszió, endokrin folyamat, nem számít, mennyit vagy vele vagy mennyit nem.
Aki hajlamos PPD-re, az depressziós lesz, aki nem, az nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!