Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Covid megbetegedés után...

Covid megbetegedés után felborult menstruációt tapasztaltatok?

Figyelt kérdés

Fontos megjegyzés: én nem oltattam be magam, 33 éves vagyok, és pajzsmirigy alulműködésem van Hashimotóval, amit évek óta gyógyszerrel kezelünk.

Decemberben covidszerű megbetegedésem volt: erőtlenség, láz, torokfájás, nem éreztem az ízeket, illatokat, szagokat.

December előtt normális volt a ciklusom, 30-37 napra jött meg.

A decemberi betegség után először elég erős vérzésem volt (első nap darabokban is jött a vér), aztán következő hónapban kimaradt, most meg megint késik. Nem vagyok terhes, mert voltam dokinál tegnap.

Beszéltem erről az orvossal is, annyit mondott rá, hogy simán lehet, hogy a decemberi betegség miatt van ez most, de kiírt egy teljes hormon és mindenes vérvételt is.

A kérdés arra irányul, hogy aki NEM oltatott, de átesett a covidon, betegség után tapasztalt-e ilyen vagy ehhez hasonló menstruációs zavart?

Tudom, hogy minden szervezet más, mindössze tapasztalásokra vagyok kiváncsi.

Természetesdn utána megyek a dolgoknak, mert párommal babát tervezünk.

2024. ápr. 3. 10:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én személy szerint nem tapasztaltam semmilyen változást, de viszont ismerősöm van, akinél hónapokig nem jött meg utána. Sokat lehet olvasni róla, hogy okozhat zavart a ciklusban.
2024. ápr. 3. 14:54
 2/4 anonim válasza:

Szia!

Igen. Bár nálam más is van. Január végén voltam covidos. Egyáltalán nincs vérzésem azóta. Március elején gyógyszeresen lett, majd azóta újra semmi. Nagyméretű cisztáim vannak, egyik oldalon felszívódott a gyógyszeres menseskor, azóta 2 hónap alatt lett egy 4 cm-es a másik oldalon. Nálam is Hashimoto van és alulműködés. Jövő héten én is komplett panelre megyek emiatt. Nem tudom, mi a jobb, ha van eltérés és gyógyszert adnak rá vagy az, ha várok még hónapokig, és magától helyreáll?

Mondjuk én oltott vagyok, 3x. Az oltásoktól nem volt semmi. Bár, az utolsó oltásom már 2 éve volt. Már nem ad védettséget szerintem. Mindenesetre én ősszel veszek fel újra, mert a betegség gyalázatos volt.

Meglátjuk, mi lesz.

Te jobban vagy azóta? Kiderült valami, rendeződött?

2024. máj. 20. 20:24
 3/4 A kérdező kommentje:

Nekem most van menzeszem, de még mindig túl hosszú a ciklusom, legutóbb 37 napos volt. Ennél a ciklusnál voltam vérvételen, nem volt peteérésem, a progeszteronom túl alacsony. Most nézem ovu teszten ebben a ciklusban, hogy van-e, eddig negatív, pedig holnap lesz a 21. nap, bár ha megint hosszú lesz a ciklusom, még reménykedem, hátha lesz még. Eddig sosem néztem peteérést ovu teszttel.

De előző ciklusban már a 22. naptól barnázni kezdtem, valószínűleg az alacsony progeszteron szint miatt, meglátjuk, most mi lesz.

Mondjuk még nem esek kétségbe, én vékony vagyok, semmi zsír nincs rajtam, hízni szeretnék, de nem tudok. Azt olvastam, hogy az ilyen alkatúaknál nem minden hónapban van ovu… de azon vagyok most, hogy legyen rendeződjön a ciklusom, 31-35 napos legyen, mint korábban, illetve legyen peteérésem. :)

2024. máj. 29. 21:01
 4/4 anonim válasza:
Szia! Én is kínlódom. Március elején a gyógyszeres Norcolut óta továbbra sincs semmi. Még pecsételés sem. Laborra most úgy küldtek, hogy nincs vérzés, mivel 35 nap után már nem számít mikor volt, ezt mondta a doki. A szokásos Hashimoto látszik az aTPO mérhetetlen, TSH kúszik fel, D vitamin alacsony. Alacsony a progeszteron 1 körül. Meg kicsit magasabb a tesztoszteron. FSH,LH egyformán alacsony. Semmit nem mondott a doki. Olyan diszkrét PCO gyanú áll fenn. De nem egyértelmű, mert annyira nem rosszak az értékek mégsem. Ez volt 3 éve az első covid fertőzés után is. 😞 Nagyon remélem, hogy valahogy visszatalál a szervezetem. Endokrinológushoz kell mennem újra. El vagyok keseredve. Soha nem gondoltam, hogy a menses fog hiányozni. Azon agyalok, mit tehetetnék én még többet többet, mozgás, életmód, hogy jobban legyek.
2024. máj. 30. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!