Fürdőbe odafelé/visszafelé betét, vagy inkább tampon?
Kedden megyünk barinőkkel fürdőzni, viszont ma megjött. Az világos, hogy fürdőbe csak tampon használható, viszont az a kérdésem, hogy az odaúton odafelé menet a fürdőbe is már tampont érdemes használni, vagy elég ott átcserélni betétről tamponra? Illetve ugyanúgy visszafelé, hazaúton is maradjon tampon vagy olyakor betét lehet már?
Plusz írják itt (olvastam korábbi kérdéseknél) hogy ha kijövök a vízből mindig csere. Ezt hogy kell elképzelni? Ha pl. fél óránként kijövök pár percre olyankor mindig cseréljek? Vagy hogy működik ez a gyakorlatban?
Nem igazán szoktam tamponozni, alapvetően a betét a szimpibb azért ez a sok kérdés. Ti hogy szoktátok csinálni a fürdőzést ha megvan?
Köszi!
Szerintem elég ha a fürdőben teszed fel a tampont. Hazafelé is mehet a betét, ha az kényelmesebb neked. Menet közben pedig inkább az időtartam és a menzesz erőssége befolyásolja a tamponcserét. Ha addigra nem vérzel erősen, elég 2 óránként cserélni.
Bár arra számíthatsz hogy ilyenkor könnyebben lehet fertőzést elkapni.
Van úszásra tervezett tampon, Swimpon a neve. Én olyat használtam amikor fürdeni mentem. De én egy órát furodtem a Balatonban és utána ki is szedtem, raktam be betetet és mentem haza.
Azóta viszont átálltam menstruacios kehelyre, ezt hasonló módon kell betenni mint a tampont, viszont vakumot képezve nem érintkezik vízzel így sokkal biztonságosabb mint a tampon és sokkal hosszabb ideig bent lehet. Ezt tudom ajánlani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!