Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pcos és IR-el küzdőknek...

Pcos és IR-el küzdőknek hogyan sikerült lefogyni?

Figyelt kérdés
Pcos-ban és inzulin rezisztenciában szenvedek immár 4 éve. Inozitolt, D3 vitamint, magnéziumot szedek naponta mozgok, itthon tornázom fél órát és mellette gyors sétálok 3-4km-t minden nap. Fogamzásgátlóval akartak "segíteni" de nem fogadtam el. Mindenképpen le kéne adnom jó pár kilót de nem, hogy lefelé inkább még felfelé jön. Igyekszem napi 5-6x enni ez sajnos nem mindig jön össze leginkább 3-4x sikerül mivel van egy 10 hónapos kisfiam is. Egyébként szülés után rosszabbodott sajnos az állapot. Cukrot, fehér lisztet, tésztákat kerülöm. Mit tudok még tenni? Kinek mi segített?
2024. márc. 14. 13:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy sikerült sokat fogynom, hogy nem csak tartottam az ir diétát és sportoltam hanem mellé számoltam a kalóriát is. 1500 kalóriát ettem. Mert nagyon könnyű mèg a fehérlisztmentes édesítős ételekkel is többet enni mint kell.
2024. márc. 14. 13:04
 2/10 anonim ***** válasza:

1 vagyok

Dokinál nem voltál? Mert én hiába fogytam a diétától és a sporttól nem javultak az értékeim. Nekem kellett gyógyszer.

2024. márc. 14. 13:06
 3/10 A kérdező kommentje:
Nőgyógyásznál és endokrinológusnál voltam. Fogamzásgátlót ajánlottak. De mivel trombózis hajlamos vagyok számomra ez elég veszélyes opció.
2024. márc. 14. 13:15
 4/10 anonim ***** válasza:

Azt én sem fogadtam volna el. Szerintem az nem megoldás.

Mennyire vagy ir es. Enyhén vagy nagyon? Hogy hogy nem írtak merckformint?

2024. márc. 14. 13:20
 5/10 anonim ***** válasza:

Fogyni akkor fogsz, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit felhasználsz.

Töltsd le valamelyik applikációt, pl. Yazio vagy kalóriabázis, és számolgasd a kalóriát.

2024. márc. 14. 13:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Enyhe IR-em van, még azt mondták fogyással kezelhető. Terhesség alatt nem híztam semmit sem és előtte is ha fogyni nem is de megtartani a súlyomat ment köszönhetően az egészséges táplálkozásnak. Szülést követően sűrűbben jártam már nőgyógyászhoz mivel a menstruációm is rendszertelen lett (az előtt ez is rendben volt) több cisztám is lett, jobban felborult a hormonháztartásom és azóta hízok ezt akarták most minden áron fogamzásgátlóval kezelni mást nem mondtak csak amit már egyébként is csinálok évek óta. A kalória számolás jó ötlet, köszönöm szépen bár nem eszek túl nagy adagokat de nagyon kíváncsi vagyok kalóriában mit jelent ez.
2024. márc. 14. 14:48
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg fogsz lepődni. Hiába gondolod, hogy nem eszel sokat, az ember egy hétig számolgatja a kalóriát, és totál ledöbben...
2024. márc. 14. 14:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Kalóriaszámolás. Máshogy nem megy. Egyél BMR körül, max plusz 100at. Sajnos alapbetegségekkel kevesebbet lehet
2024. márc. 14. 15:24
 9/10 anonim ***** válasza:

Nagyon jól csinàlod jelenleg, viszont egyetértek a többiekkel, még a kalóriaszàmlálást kellene beiktatni. A Yazio appot nagyon ajánlom.

A pajzsmirigyed vizsgálták? Ha alulműködèsed van, az brutàl módon megnehezíti a fogyást.

2024. márc. 14. 19:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Merckforminnal.

Előtte diétáztam de meg se mozdult a súlyom, gyógyszerrel ugyanazt az étrendet tartva heti 1 kilót fogytam...

2024. márc. 16. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!