Escapelle hatása, vagy inkább fertőzések miatt feszült sokat a mellem?
Tudom, sokaknak hónapokra taccsra tudja tenni a menzeszét...
Miután bevettem, 29 nap után jött meg (àltalaban 29-30 naposak a ciklusaim, tehát egyből nem volt változás). November 26 napos volt, dec. 27, január 28. Most arra számítok, hogy végre visszaáll 29-30-ra. Ami még furcsa volt az előző 3 ciklusban, hogy 12. Napon stabilan iszonyatosan elkezdtek fájni a melleim. Viszont simán el tudom képzelni, hogy ezt nem a hormonbomba okozta, hanem az, hogy mindhárom hónapban pont az ovu-mensi közötti időszakra benyaltam 1-2 hetes felsőlégúti fertőzéseket.
Most végre a valahára a 26. Ciklusnapon vagyok és alig fájnak a melleim. Tipikus PMS tünetek ezen kívül megvannak, de nagyon remélem, hogy végre a valahára betegség + escapelle hormon nélkül nem lesz két hétig tartó mellfájdalmam... nagyon kellemetlen volt együtt élni vele. :/
Az Escapelle egy vészhelyzeti terhességmegelőző tabletta, amely levonorgestrel nevű hormont tartalmaz. A levonorgestrel megváltoztatja a méhnyak nyálkahártyáját és a méh bélését, megnehezítve a spermiumok bejutását a petevezetékbe és a megtermékenyített petese beágyazódását a méhbe.
A levonorgestrel mellékhatásai közé tartozik a mellfeszülés, a mellérzékenység, a hányinger, a hányás, a hasi fájdalom, a fejfájás és a fáradtság.
A fertőzések szintén okozhatnak mellfeszülést. A fertőzések során a szervezet gyulladásos reakciót vált ki, amely mellfeszüléshez vezethet.
Viseljen kényelmes melltartót.
Helyezzen hideg borogatást a melleire.
Vegyen be vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót, például ibuprofent vagy acetaminofent.
Kerülje a koffeint és az alkoholt.
Igyon sok folyadékot.
Pihenjen sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!