Befolyásolja a fogamzásgátló hatását? Beteg lettem. A neocitránra rá van írva, hogy beszéljek orvossal, hogy ha ilyen hatóanyagú gyógyszert szedek (etinil-ösztradiol (hormonális fogamzásgátló). A fogamzásgátlóm ban van. Lehet belőle baj?
Nagyon fura lenne, paracetamol a hatóanyaga. Én most gyorsan átfutottam a betegtájékoztatóját online, de nem látom ezt, amit írtál: [link] Persze lehet csak elkerülte a figyelmemet - melyik pontban van?
Melyik fajtát szeded?
Kérjük, feltétlenül kérje ki a kezelőorvos vagy a gyógyszerész tanácsát, ha az alábbi gyógyszereket alkalmazza:
- a májműködés fokozódásához vezető gyógyszerek (pl. egyes altatószerek, epilepszia elleni szerek, a tuberkulózis kezelésére szolgáló gyógyszerek)
- metoklopramid
- kolesztiramin
- probenecid
- nizatidin
- klóramfenikol
- lidokain
- szalicilamid
- zidovudin
- interferon
- lamotrigin
- altató- vagy nyugtatószer
- atropin
- fenitoin
- szívelégtelenség kezelésére szolgáló (digitálisz-tartalmú) gyógyszerek
- vérnyomáscsökkentők (béta-receptor blokkolók)
- véralvadásgátló gyógyszerek
- egyes szülészetben használatos gyógyszerek (ergot alkaloidok, oxitocin)
- halláskárosító hatású gyógyszerek (pl. intravénásan adható aminoglikozid antibiotikumok)
- deferoxamin
- flufenazin
- etinil-ösztradiol (hormonális fogamzásgátló)
Az utolsó pont
Elárulod, hogy ez melyik Neo-Citran PONTOSAN? :D Most megnéztem a kapszula használati utasítását, abban sincs ilyen felsorolás.
Melyik Neocitránt szeded? Mostmár nagyon kíváncsi vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!