Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor van előszőr vérzés...

Mikor van előszőr vérzés általában?

Figyelt kérdés
Családi okok miatt kéne tudnom. Lécci ne azt irjátok, hogy nekem ekkor volt meg ekkor.. az max h szerintem ilyen éves körül...
2009. jan. 4. 12:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Nos, egy biztos. Régebben késöbb kezdtek a nök menstruálni, a mai gyerekek korábban "érnek". A kutatások azt mutatják, hogy napjainkban kb 12-13 éves korban van menarche (elsö mensi), és általában nyáron jelentkezik. (összefügg a napsütéses órák számával, de ezt hosszu lenne most leirni) De ez is csak átlag, hiszen van, hogy már 10 évesen, de előfordul, hogy 15 évesen jelentkezik az elsö mensi.

Függ attol, hogy milyen testalkatú vagy...általában a vékonyabb lányok később kezdenek mensizni. (náluk a mell növekedése és a szőrösödés is később jelentkezik)

Összefoglalva, kb 11-14 éves kor körül. Ez a nagy átlag.

2009. jan. 4. 12:33
 2/3 A kérdező kommentje:
Rendben oké.
2009. jan. 4. 16:48
 3/3 anonim válasza:
Az függ a testalkattól is,ha valaki vastagabb/kövérebb/ hmarabb megjön neki.De kérdezd meg édesanyád neki mikor jött meg először,mert valószínű neked is akkor fog.Nekem 12 évesen a lányomnak 11 évesen,de ő kövérebb mint én voltam annak idején
2009. jan. 7. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!