Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Polycystás ovarium syndromával...

Polycystás ovarium syndromával mi a teendő?

Figyelt kérdés

Nőgyógyász írta ezt a diagnózist.

Ezt nevezik röviden PCOS-nek?

Kérdeztem tőle is mi a teendő.

Mondta, hogy sport, diéta.

Oké de örökre diéta? ...

2024. jan. 24. 19:54
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Szeretnék fogyni. 57kg volt nekem a max ezelőtt most 61 vagyok, úgy hogy nézem a ch-t, zero dolgokat eszem+ teljes kiörlésűt, nagyon idegesít mivel ezek baromi drága terméket, nehezen össze szedem rá a pénzt és akkor is hízok. 70% a kaja, nem a mozgás, de még sincs semmi látszata.

Cukrom 6,1 az is mehetne lejebb. Iszom a myo inozitol port + 3 havi merckformint szedtem be. Menstruációm minden hónapban van csak nem mindig pontos, de az különösebben nem zavar. Szept 23, Okt 24, Nov22, Dec21, Jan17

A 10 közül 3 tünetet írtál, de nekem semmi azaz SEMMI változás nincs.

Sem a menstruáció nem állt be pontosra, sőt....

Nem is fogytam

És a cukor is feljebb ment mert ezelőtt 5,9 volt

Akkor minek számolom a CH-t? Minek költök ezekre a drága dolgokra, ha SEMMI nem történik?

Ennyi erővel ugyanúgy vehetném a "Normált", ha úgysem fogyok, úgysem megy lejebb a cukor... EBBEN várnék változást, mi másban. Nyilván a tünetekben.

Hajam is hullik, már régóta azzal sem történt semmi javulás, fáradékony vagyok ugyanúgy, ha alszom 12 órát akkor is nagyon nehezen tudok felkelni, pedig lenne dolgom és szeretném is csinálni, de egyszerűen alig bírok felkelni reggel....

2024. jan. 27. 14:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Hány cm vagy? Mert 61 kg még egy 150 cm-es embernek is megfelelő. Nem vagy túlsúlyos egyáltalán.
2024. jan. 27. 20:16
 13/14 A kérdező kommentje:

160 cm vagyok, de én soknak érzem

55-56 lenne az ideális

2024. jan. 27. 22:09
 14/14 Léda7 válasza:
Nekem 16,5 évesen alapították meg a pcos-t. Orvosról orvosra jártam, volt kórházba kellett feküdni.. nagyon lassú folyamat és nehéz rá olyan orvost találni aki foglalkozik vele komolyabban. Volt cukorterheles mérés, nagy laborok és megallapitottak az inzulinrezisztenciat. Amire D vitamint, és metformint kellett szednem hatalmas adagban nekem napi 4et 500mgbol. A betegség miatt alapjában rosszul voltam gyakran, de a gyógyszertol sokszor még iskolába se tudtam be menni folyamatosan hányinger, szédülés, hasmenés.. amire az orvos azt mondta egyek rendszeresen keveset és igyak sokat. De persze ezek ettől sem múltak el. Évente egyszer kétszer jött meg maximum a menstruációm a gyógyszernek rendbe kellett volna tennie, de nem változtatott, plusz fogyni se fogytam tőle pedig körülbelül alig ettem. És naponta mozogtam.1even belül.
2024. júl. 20. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!