Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pajzsmirigy alulműködés, jód...

Pajzsmirigy alulműködés, jód hiány?

Figyelt kérdés

Nemrég jött ki az eredmény, hogy pajzsmirigy alulműködésem van.

Vérvételen mindig "határérték" volt, de most biorezonancia kimutatta az eltérést.

TSH, T4 rossz és a progeszteron nagyon alacsony. (Azt eddig is tudtam, PCOS nagyon megkavarta a progeszteron szintem.)

Mondjuk sajnos sejtettem is, mivel husis testalkatú vagyok és könnyen hízom. Bár igyekszem odafigyelni az evésre, edzésre, pihenésre és a stresszre.

Holnaptól kezdek jódot is szedni.

Orvosok nem igazán foglalkoznak velem. 27,4-es BMI-m van. 73 kg vagyok és 162 cm. Diétát javasolnak és sportot. Mivel több ideje sportolok, így tudom mivel jár. Kín szenvedés leadni pár kilót. Tavaly 7 ment le, most újév miatt sajnos másfél visszajött.

Szerintetek a diéta és a jód pótlása rendbe tudja hozni a pajzsmirigyem? Gyógyszert nem szeretnék szedni, de eddig egyik orvos sem nézett utána a pajzsmirigyemnek és nem érdekelte őket. :(

2024. jan. 3. 19:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
9-es vagyok . Édesanyámnak túltermelt a pajzsmirigye és vasàgyastól volt( és most is hogy beállították neki) 50kg. Barátnőmnek szintén túltermelt és akkora szegény mint a fél ház, pedig szed rá gyógyszert. Nekem alacsony volt ,mégis egyik hónapról a másikra kezdtem el hízni 🤷.
2024. jan. 7. 14:05
 12/12 A kérdező kommentje:
11. Ezért írtam is valakinek, hogy az átlag érték, ami nem alacsony és nem sok lehet hogy nekem kevés vagy sok is, személy szerint.
2024. jan. 7. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!