Pajzsmirigy alulműködés, jód hiány?
Nemrég jött ki az eredmény, hogy pajzsmirigy alulműködésem van.
Vérvételen mindig "határérték" volt, de most biorezonancia kimutatta az eltérést.
TSH, T4 rossz és a progeszteron nagyon alacsony. (Azt eddig is tudtam, PCOS nagyon megkavarta a progeszteron szintem.)
Mondjuk sajnos sejtettem is, mivel husis testalkatú vagyok és könnyen hízom. Bár igyekszem odafigyelni az evésre, edzésre, pihenésre és a stresszre.
Holnaptól kezdek jódot is szedni.
Orvosok nem igazán foglalkoznak velem. 27,4-es BMI-m van. 73 kg vagyok és 162 cm. Diétát javasolnak és sportot. Mivel több ideje sportolok, így tudom mivel jár. Kín szenvedés leadni pár kilót. Tavaly 7 ment le, most újév miatt sajnos másfél visszajött.
Szerintetek a diéta és a jód pótlása rendbe tudja hozni a pajzsmirigyem? Gyógyszert nem szeretnék szedni, de eddig egyik orvos sem nézett utána a pajzsmirigyemnek és nem érdekelte őket. :(
De most komolyan biorezisztencia "vizsgálat" alapján te tanácsot vársz? Miután senki aki komolyabb ember azt nem érdekli a biorezisztencia, sem annak az eredménye.
Csináltass egy normális vizsgálatot Inzulin-és PM UH-ot, és újabb vérvizsgálatot, hogy ki lehessen deríteni, hogy a pajzsmirigy alulműködés melyik vonalába tartozol.
Autoimmun eredetű a problémád, vagy "csak" szervi. Mert hogy nem mindegy.
1. Nem autoimmun, szervi.
Gondoltam hogy nem segítségek kapok hanem lemondást. Egyszerűbb belekötni a másikba, mintsem segíteni..
Minden eredmény jó, IR és cukor is.
2 "1. Nem autoimmun, szervi."
Azt csak vérvétel tudja kimutatni, főleg ha kezdetlegesen működsz alul. Az UH akkor még nem "látja".
4. Vérvétel nem látja.
Mivel a normál tartományon belül van, ami lehet nekem már magas, így nem foglalkoznak vele.
De ha orvos vagy, szívesen írok neked. 😅
De ha nem is látja, hogy lehet hogy minden tünet stimmel és diétával és edzéssel nem tudok fogyni és kóros jód hiányom van?
6. Hiába a diéta, napi 2 órát is edzek 2 naponta, semmi.
Nagyon kín keservesen ment le egy év alatt 7 kiló.
L-thiroxin? Kemikáliát nem szeretnék szedni, de nem is fogják felírni mert 1,134 a TSH-m. :)
Mást nem néztem, de jódhiányom eléggé van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!