A hüvelygombát hogy lehet elkapni és mik a jelei?
Hüvelyg. igazából nem nemi betegség.Sok idegeskedéstől, nem rendszeres táplalkozástól,iritálo szappan használattól, más wcjre csücsuléstől, más ruháját ha használtad stb.., gyenge immun miatt siman elkaphatod....és a párod nem muszáj h ellkapja ha erős a szervezete, nekem volt és nem kapta el...de nekem strandolás miatt mert az után jelentkezett..Nem kell aggódnod, könnyen kezelhető,pár kúp és krém segítségével....Menj el dokihoz , törlet majd kimutatja h mi a baj....mert nekem kezelés után is volt gondom, viszketes stb.....de az már pszichikai ügyek miatt...
Ha félsz párodat is elküldheted egy vizsgálatra....
Normál, egészséges hüvelyben is jelen vannak gomba spórák, baktériumok, gondot akkor okoz ha felborul az egyensúly és ezek elszaporodnak. Egy sor hajlamosító tényező van gombás fertőzésre, a teljesség igénye nélkül ezek lehetnek: műszálas fehérnemű viselése, nem megfelelő higiénia, túl gyakori hüvelyöblítés, túl sok cukor fogyasztása, nemi élet, nyilvános wc vagy fürdő használat, hormonális változások, fogamzásgátló tabletta szedése, antibiotikum szedése stb.
Tünetei: erős, elviselhetetlen viszketés, esetleg égő fájdalom, fehér, túrós, általában szagtalan folyás. A te tüneteid nem biztos hogy gombára utalnak, az égő érzés, kellemtlen szagú folyás inkább bakteriális fertőzést jelenthet. Mindenképpen menj orvoshoz mert magától nem fog elmúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!