Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha 130 felett van a szisztolé...

Ha 130 felett van a szisztolé és 70 alatt a diasztolé,rosszul vagyok, miért lehet ez?

Figyelt kérdés

Ma 135/67 volt a vérnyomásom. Azt hittem, elájulok. Pulzus 87 volt.

40 éves nő vagyok. Bisoprololt szedek magas pulzusra és szívritmuszavarra.

Átlagos vérnyomásom 125/85. Néha 130/80. Akkor vagyok jól. Pulzusom áltagosan 100 gyerekkoromtól. 70-nél már szinte összeesek.

Mitől lehet ez,hogy ha a diasztolé alacsony,ilyen rosszul vagyok? Mintha össze akarnék esni.

2023. nov. 21. 22:06
 1/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Kardiológus mit mond erre? Ezt ki kellene vizsgálni, sok oka lehet, vagy a béta blokkolót lecserélni, esetleg az adagon módosítani véleményem szerint. Sóbevitel hiánya vagy ha az kevés, az is okozhatja, vagy hormonális probléma, PM betegség, ezt így nehéz megállapítani.
2023. nov. 21. 22:34
 2/4 A kérdező kommentje:

Akkor voltam kardiológusnál,mikor kaptam a gyógyszert. 2021-ben.

El fogok menni újra,mert szerintem a gyógyszer sem jó már. Kevés.

2023. nov. 21. 22:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Alapból a fél éves kontroll minimum lenne ha gyógyszert is szedel. Sürgősen menj vissza.
2023. nov. 22. 00:30
 4/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ahogy 3-as is írja, kontroll azért kellett volna eddig is, mert néha azért kell változtatni az adagon, vagy váltani másik típusra.
2023. nov. 22. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!