Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Akinek volt emlőrákja, mesélne...

Akinek volt emlőrákja, mesélne nekem róla, hogy hogy vette észre, milyen tüneteket észlelt?

Figyelt kérdés

Van egy santa gyanúm, hogy lehetséges hogy ilyen helyzetben vagyok.

17/L

#mellrák #tünet #mellrákfiatalon?
2023. nov. 5. 18:57
 1/5 anonim ***** válasza:
94%

Véletlenül tusolás közben egy csomót tapintottam ki. Borsónyi volt, mégis jól érződött, kemény volt, tapintásra érzékeny. Mell ECO-ra íratkoztam, amelyet egy biopszia követett (azért volt szükséges a biopszia, mert a családunkban sajnos volt rosszindulatú emlődaganat) 23 éves voltam. Azt mondta az orvos, hogy 30 éves kor alatt és ha még nem szűltem, kevesebb az esélye, hogy nagy legyen a baj. A szövettan fibroadenómát mutatott ki. Ez jóindulatú és 2 cm fölött ajánlott eltávolítani. Hormonálisan befolyásolható, nem ajánlott a fogamzásgátló használta.

A családban a rosszindulatú emlődaganat esetéből az a tanulság, hogy idejében orvoshoz kell fordulni és el kell teljesen távolítani.

Talán 17 évesen nem nagy az esély a rosszindulatú emlődaganatra, a legbiztosabb egy eco vizsgálat. Érdekességképp még leírom, hogy a férfiaknak is lehet ilyen..ezért mindenképp ha bármi gyanúd is van rá, nézesd meg eco-val. Sok sikert kívánok neked ! Szurkolok, hogy rendben legyen az eredményed!

2023. nov. 5. 19:40
 2/5 A kérdező kommentje:
És ugye nem kellett semmi emlőeltávolito mutet?😅
2023. nov. 5. 21:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem kellett. (egyes vagyok )
2023. nov. 5. 22:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

17 éves korban extrém ritka az esélyed erre. Lehetséges viszont jóindulatú elváltozás, amit a hormonális változások is befolyásolnak.

Ezért érdemes a háziorvostól bátran tanácsot kérned, és akár nőgyógyásztól is.

Nekem nem voltak tüneteim, és a szokásos, éves szűrésen, a mammográfián vették észre a betegségemet, 49 évesen. Időbeni észleléskor, és a betegség típusa szerint lehetséges az emlőmegtartó műtét, ilyenkor csak a daganatot távolítják el, a mell többi része megmarad. És ez utólag is korrigálható plasztikai műtéttel.

Már fiatal kortól ismerni kell az önvizsgálatot, de az önvizsgálat nem helyettesíti az életkor és kockázati típus szerint ajánlott rendszeres szűrővizsgálatot.

Önvizsgálat videó: [link]

2023. nov. 6. 07:10
 5/5 anonim ***** válasza:
82%

19 éves vagyok, észrevettem egy kis csomót fürdés közben, elmentem egy héttel később mell ultrahangra, az orvos azt mondta, hogy szinte biztosan fibroadenoma azaz jóindulatú daganat de azért végezzünk el egy biopsziát.

Ez egy hónappal később megtörtént, a leletek viszont azt mutatták hogy nem egyértelműen fibroadenoma és meg van az esélye hogy rosszindulatúvá válik (egyenlőre nem az) és ezért ki kell műteni (nem egy nagyon durva beavatkozás). Egyenlőre eddig tart a story mert várok a műtétre.

A tanulság annyi hogy nem kell pánikba esni ha ilyesmi helyzetben vagy viszont könnyelműnek sem szabad lenni és utána kell járni a dolognak. Akármi lehet és vagy megnyugszol hogy nincs baj vagy időben lépsz és megoldódik :) szóval nem veszíthetsz semmit azzal ha elmész orvoshoz

2024. febr. 27. 19:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!