Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől jön meg előbb?

Mitől jön meg előbb?

Figyelt kérdés

Nem vagyok már annyira fiatal, ismerem a saját testem, de ilyen még sosem volt.

Koppra 28 naposak a ciklusaim, tudom mikor van a peteérésem, sosem csúszott előre-hátra egy napot sem a mensi.soha.

Viszont most másodszor egy héttel előbb jött meg váratlanul.

Nincs változás az életemben, gyógyszert nem szedek.

Ez vészjelzés a szervezetemtől, keresett már emiatt fel nőgyógyászt vki? Szükséges? Jelezhet bajt?

2023. okt. 16. 22:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent a "nem vagyok már annyira fiatal"?

Csak mert nem mindegy, hogy 28, 43 vagy 55 vagy

2023. okt. 16. 22:28
 2/7 A kérdező kommentje:

:)

38. Itt a "nem fiatalt" úgy kell érteni, hogy nem kamasz lány vagyok, akinek még nem állt be a ciklusa,vagy még nem érti hogy az mi fán terem.

2023. okt. 16. 22:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Értelek.

Én 42 vagyok és egy ideje tapasztaltam olyasmit, hogy eleinte hosszabbak (31-32 nap), majd rövidebbek lettek a ciklusaim. Ez egy éven belül zajlott le, előtte halál pontosan 29 naposak voltak.

Most éppen 25 naposak egy fél éve. Én a nyáron voltam endokrinológusnál, és sajnos nekem már néhány értékem arra enged következtetni hogy beleléptem abba a korba, hogy közeleg a menopauza.

Ami még nálam jellemzően megjelent az az éjszakai izzadás. Reméljük nálad átmeneti a dolog... Nálam úgy tűnik nem.

Javaslom menj el endokrinológushoz ha zavar, de közel sem biztos persze, hogy nalad is ez a helyzet, de nálam ez.

Nekem a premens tablettát javasolták. Az egyébként "segített", vagy hát nem segített, de valtoztatott.. attól lett a 32 napos ciklusból 28 majd aztán ugye jött a 25 napos..

2023. okt. 16. 22:54
 4/7 A kérdező kommentje:

Hőhullám nincs, semmi ilyesmi egyéb tünet.

Kicsit nem is bánnám ha nálam korábban bekövetkezne és túl is esnék a folyamaton gyorsan :) , én már kibabáztam magam és egyáltalán nem hiányozna a havi stressz :)

Talán még várok kicsit, ha nem rendeződik, keresek egy orvost.

2023. okt. 16. 23:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Jaja, én is kibabáztam magam.

Hőhullám nekem sincs, csak éjjel viszonylag gyakran kelek arra hogy vizes a nyakam a hajas fejbőröm. Nyilván nem csurom víz, de vizes. Még átöltözni nem kellett, de azért zavaró. A viszonylag gyakran az kb. Heti egy - két alkalommal.

Én azért jó hogy tudom, mert legalább elkezdtem szedni pár olyan vitamint meg ásványi anyagokat amik kellhetnek.

Egyenként szoktál járni évente vagy két évente rakszuresre?

2023. okt. 16. 23:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Több, mint két éve voltam. Az is ideje lenne már.
2023. okt. 17. 07:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen
2023. okt. 17. 13:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!