Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ma jött meg először, és azt...

Ma jött meg először, és azt olvastam, hogy amíg rendszeressé válik akár 2 év is eltelhet! De akkor honnan tudjam, hogy mikor jön meg? VAgy minden nap kell betennem betétet?

Figyelt kérdés
2009. jan. 2. 16:29
 1/4 anonim ***** válasza:
65%

Amit olvastal, az nem jo, mert mar most is rendszeres lesz remelhetoleg a mensid. Ez normal esetben igy van.

Dehogyis kell midennap betenned betetet, ne feljel! Most ird fel magadnak a naptarodba, hogy melyik nap jott meg. Az utolso napot is jegyezd fel, ezt jo ha tudod, sajat magadnak.

A kovetkezo mensit majd egy honap mulva varod, azon a napon, amelyiken megjott, csak egy honappal kesobb. Tehat a kovetkezo majd februar 2-an jon meg elvileg. A gyakorlatban lehet hogy mar januar 31-en, de az is lehet, hogy majd februar 3-4-en jon meg.

Napra pontosan nem lehet megmondani, de irjad mindig fel, hogy mikor jott meg, es meddig tartott!

Ha tudsz, akkor vegyel tisztasagi betetet, olyat ami minden napra valo, ez kisebb mint egy betet, es ezt mindennap a bugyidba ragasztod. Ez nemcsak a mensi miatt jo, hanem amugy is, en is hasznalok, nem is tudnek nelkule lenni. Van illatos valtozata is, nagyon jo, probald ki, DM-ben, Rossmann-ban, vagy meg sok helyen tudsz venni. Napi tisztasagi betet, igy hivjak.

A menstruacio akkor szokott napra pontosan megerkezni amikor valaki fogamzasgatlo tablettat szed. Ha neked ez meg nem aktualis, akkor most nem irom le.

Ne aggodjal a verzesed miatt, a napok miatt! Ird fel, es kb egy honap mulva jon a kovetkezo! Anyukadnak, vagy akivel elsz, gondolom jelzed, hogy nagylany lettel, es kerjel tanacsot tole, fontos!!!

Szia, es buek!

2009. jan. 2. 16:45
 2/4 anonim ***** válasza:
52%
Ez egyénenként változó. Beszélgess anyukáddal erről, hogy neki hogy volt. Valószínűleg nem lesz sok eltérés. Nekem pl. 10 év alatt se állt be rendszeressé. Aztán anyutól rákérdeztem, neki is volt anno ezzel problémája, nekem gyakran jött meg, és volt, hogy nagyon sokáig tartott, neki pedig sokat késett, és gyógyszerrel állt be. Szóval családon belül lehet hasonlóság, amit olvastál, az egy átlagos valami lehet, de mint írtam, egyénenként eltér, úgyhogy anyukáddal mindenképp beszélgess róla, ő segíthet neked. Eddig nem beszélgettetek róla? Én 11 évesen már fel voltam készítve, mire megjött.
2009. jan. 2. 16:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Jó ennyit ér tapasztalati választ írni, máris le van pontozva, pedig igaz. Lepontozó brigád menjen a fenébe.
2009. jan. 2. 17:11
 4/4 anonim ***** válasza:
65%

Még annál több idő is eltelhet. Nekem 8 évbe telt, és csak szülés után lett rendszeres.

Betétet nem kell mindig betenned, úgyis érezni fogod, ha meg akar jönni.

2009. jan. 2. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!