Tehát mikor kell inni a cickafark teát? Mert annyi félét olvastam és hallottam, hogy nem tudom, mi az igaz.
Tehát az én panaszaimra is napi 2 csésze? És havi esetén is inni kell?
Konkrétabb fogyasztási javaslatot kérek :) Köszönöm!
Menstruációs fájdalmakat és a rendellenes ciklust kezelő tea az úgynevezett „behangoló tea”, amely kizárólag a ciklussal összhangban alkalmazható.
Első lépésként a menstruáció befejezését követő első naptól 14 napon keresztül, naponta kétszer kell fogyasztani 1-es típusú teát. (mindjárt kitérek rá)
Második lépésként a 16. naptól kezdődően progeszteron-hormon hatással bíró, 2-es típusú teakeveréket kell inni a következő menstruáció kezdetéig.
A következő ciklusban megint következhet az 1-es típusú tea, majd a 2-es, és még egy ciklus erejéig ismételten a fenti sorrendben. Amennyiben a ciklus már az első kúra után helyreáll, nem szükséges tovább fogyasztani a teákat.
1-es típusú tea:
200 g cickafarkfűvirág, 50 g komló és 50 g édeskömény keverékből 1 evőkanálnyit 2,5 dl vízben forralj fel, majd 15 percnyi áztatás után szűrd le.
2-es típusú tea:
50 g apróbojtorján, 150 g palástfű és 100 g rozmaringlevél keverékéből az előbb leírt módon készítsd el a teát. Cickafarkfüvet ebbe már nem szabad tenni!
FONTOS!
A növény egyeseknél allergiás reakciót válthat ki, ezért a növényekre érzékenyek, allergiások számára nem javasolt a használata!
A teát maximum 3 hónapig szabad inni, utána szünetet kell tartani!
Semmiképp se alkalmazd, ha van esély rá, hogy éppen terhes vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!