Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló abbahagyása...

Fogamzásgátló abbahagyása után alhasi fájdalom?

Figyelt kérdés
Abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését. 2 hete kéne szednem és most a napokban hol erősebb hol enyhébb alhasi fájdalmat érzek. Nőgyógyász azt mondta nem lát semmi rendelleneset. Volt valaki így? Mikor fog helyreállni?
2023. okt. 7. 18:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Lassan örül ki a szervezetedből. Lehet, hogy hirtelen hagytad abba
2023. okt. 7. 19:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát igazából végig szedtem a levelet. Csak a szünet után nem folytattam. A vérzésem is eléggé elhúzódott. Remélem azért a következő ciklussal helyre áll
2023. okt. 7. 20:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, ez fogamzásgátló abbahagyása után normális.

Ilyenkor előfordulhat pár hónapig pattanás, hajhullás, hasi fájdalom stb. Fájdalmas lehet a menstruáció, vagy az ovuláció is. Ne ijedj meg, csak átmeneti. Ha hónapokig tart, na akkor irány az orvos, adj időt a testednek.

Gyakorlatilag újratanulja a tested a folyamatot, mintha kamaszodnál. Az agyalapi mirigy LH hormont termel stb. Ezeket mind elnyomta a fogamzásgátló.

Itt van például egy összefoglaló cikk:

[link]

2023. okt. 7. 22:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ☺️
2023. okt. 7. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!