Menstruáció eltolás fogamzásgátlóval. Melyik a jobb módszer?
Hiába akart lebeszélni a dokim, eddig kétszer pórbáltam meg eltolni. Egyszer sem jött be, ugyanúgy megjött. Nem tesz jót a szervezetednek, ha nincs rá nagyon komoly okod, akkor ne csináld, nem erre van a gyógyszer. Nekem komoly okom lett volna rá, de nem működött.
Persze majd jön egy csomó ember, aki leírja, hogy csináld nyugodtan, de a te szervezeted, ne tedd tönkre feleslegesen.
Engem ne zavar akármikor jön meg éppen,nincs olyan dolog amiben akadályozna.Nem tolnám el...
Volt h hétvégén,nyaraláskor vagy ép aznap mikor edzésem van...o lenne ha nem az lenne az első nap,de túlélem...
Kérdező! A fogamzásgátló (a fenti baromságokkal ellentétben) lehetővé teszi, hogy megváltoztasd a menzesz napját. A tájékoztató írja, nem véletlenül, és ha orvost kérdezel, ők is lehetségesnek tartják, persze nem minden hónapban.
2 féle mód:
- Ha azt akarod, hogy később jőjjön meg, ne szombaton, hanem mondjuk hétfőn, akkor 2-vel több tabit kell bevenned. Ha kedden akarod, akkor 3-mal, stb. Ha 3-mal több tabit veszel, nem jöhet meg ugyanúgy szombaton (ahogy asszem az első írta), ha mégis, akkor nem megfelelő a tabi, és eltolás nélkül is összevissza jönne meg.
- Ha azt akarod, hogy előbb jőjjön meg 1-2 nappal (így annyival előbb lesz vége), akkor kell 7 napnál kevesebb szünetet tartani. 5-6 napot nem lehet lefaragni, hiszen 2 nap szünetben nem fog megjönni, csak bekavarsz. 1-2 nappal lehet így előrehozni a menzeszt.
Vagyis ha nem hétvégére akarod, neked az első verziót kell választani. Ha hétfőre akarod, akkor plusz 2 darab, ha szerdára, plusz 3. A követekező hónapban (és az azt következőkben is) 21 darabot kell majd bevenned. Ez azt jelenti, hogy lesz egy megkezdett leveled, amit nem tudsz elhasználni, különben ismét előbb (hétvégén) jönne meg, mert kevesebb db van benne.
Persze, hogy meg lehet csinálni, mi sem ezt mondtuk. Csak nem tesz jót, pláne ha valaki gyakran csinálja. Azt sem tiltja semmi, hogy naponta meigyak egy liter alkoholt, csak éppen az a kérdés, hogy mi lesz a következménye.
Nekem bevált a tabletta, amúgy percre pontosan jön meg, amikor el akartam tolni, mégis megjött. Semmi mellékhatása nincs első perctől kezdve, időben jön meg, elmúlt a görcsölésem, szóval erről ennyit hogy csak akkor nem jön be az eltolás, ha nem jó a gyógyszer.
Szóval persze hogy megpróbálhatod eltolni, semmi nem tiltja, azzal meg nem kell foglalkozni, hogy egyetlen normális orvos semn javasolja, véfgülis ha itt megmondja egy észosztó, hogy mindenki hülye aki szerint ne csináld, akkor biztos neki van igaza.
első voltam
Na de honnan tudja a szervezetem h elörébb akarom hozni pl?
nekem a 7 napos szünet 6. napján szokott megjönni.tehát ha 3 nappal elörébb akarnám hozni hogy jönne meg a 4. napon??beveszem a gyogyszert 3 nappal korábban és aznap megjön????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!