Mirena spirál? (Hosszú.)
Tehát változókorban levő nő vagyok és ügyesen kitaláltam, hogy Mirena spirált szeretnék. Így az össze-vissza vérezgetés talán megszűnne és úgy múlna el a menzeszem, hogy észre sem venném. (Tudtommal 5 évig fent lehet a Mirena.)
A bökkenő az, hogy egyszer már volt fent spirálom, kizárólag műanyagos. (Fémallergiás vagyok feltehetően, bár erről "nincs papírom", de nem mertem rézzel, ezüsttel, arannyal próbálkozni, mert pl. a fülem nem bírja ezeket. Az ujjaimon, karomon, nyakamon tudok bármit (akár bizsut is) hordani.)
Szóval 1 hónap után le kellett venni a spirált, mert ömlött belőlem a vér és iszonyatosan fájt a fejem.
A kérdésem az, hogy a Mirena tudtommal szintén csak műanyagot (és hormont) tartalmaz és ugye helyileg hat hormonálisan, szóval nagyon kevés hormon van benne.
Nem olcsó és nem szeretnék sok pénzt kidobni arra, hogy egy hónap után esetleg megint le kelljen venni.
A dokival akartam erről beszélni, de mivel júl. vége felé volt egy eü-i kaparásom, azt mondta, hogy egyelőre még hagyjuk a témát.
De én én nem szeretném hagyni, mert ha bejönne, akkor nem lenne az össze-vissza vérezgetés és ha lenne partnerem, a fogamzásgátlás is megoldott lenne.
Kinek van esetleg tapasztalata vagy véleménye a témában?
20
Ja, értem. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!