Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért nem látta a doktornő...

Miért nem látta a doktornő ezt egy cisztának 1,5 éve hanem ovulációnak?

Figyelt kérdés

A bal OV: 4,6 × 3,1 cm

A Jobb OV: 2,6 × 2,6 cm

Hètfői adatok.

Felment a hőm, éreztem h szúr a bal felem, ergo peteérésem volt ma elvileg. PCOt lát mindkét petefeszkemben. 1,5 eve ugyanezekre a méretekre azt mondta h csak ovulálok. Igen, ritka a ciklus 21. Napján ovulálni, nem is tartotta talán elképzelhetőnek. De azt olvastam tőbb sàrgatest is lehet egyszerre egy női szervezetben, ez csak PCO gyanúját veti fel.

Kell vérvétel, elég ideges vagyok most, mert nagyon nehéz ezzel a betegséggel élni, pedig szinte minden 2. Nőnek van. :(

2023. szept. 27. 00:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

10-es elolvastad amit írtam utána? :) Nem jókor mentem most se vizsgálatra, mert az ovuláció alatt sok mas tüsző is lehet aktívabb (ezért csak "gyanú") és most már nov. 15-re kaptam időpontot endokrinológushoz magánba (attól még h nem PCOS, lehet pajzsmirigy gondom). Rengeteg pattanásom van, 5 éve nem volt már, nem is zabálok, igyekszem eleget mozogni, de híztam 10 kilót és folyton édességet ennék... nem szedek fog. Gátlót amugy... és depressziós is lettem egyik napról a másikra 1 éve...

Szóval igenis van gyanúja arra hogy ez PCOS lehet, de ezek szerint 1,5 éve tényleg nem volt semmi gond, nem látta. Lehet valamivel enyhébbek a tüneteim, de szarul vagyok, sokat szédülök, fáradékony vagyok, emiatt is mentem orvoshoz.

Nem vagyok terhes, nincs is gyerekem, emiatt nem lehet és már fél éve tart ez a fáradékony állapot. Szóval minimum pajzsmirigy alulműködés a gyanú. :/

Meglátjuk!

És tudom, hogy sok bajt okoz a PCOS. Lehet időben elcsípjük, azért nem olyan súlyosak a tüneteim.

Sajnálom, hogy neked ennyire rossz volt.

2023. okt. 4. 19:00
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem okoskodni akartam, csak leírtam amit én tudok. Anyukámnak pajzsmirigy túlműködése volt, ő sosem tudott hízni. Aztán egy epilepsziás roham derített fényt a pajzsmirigy problémára. Nekem nincs vele bajom, de hogy tökéletes értékeim legyenek a várandósságom alatt, kell rá fél szem L-thiroxint szednem. Ha neked pajzsmirigy problémád van, gyógyszerrel tök jól orvosolható.

De ha mégsem , én tapasztalatból és jó indulatból javaslom neked a 180g-os szénhidrát diétát. Fogyni is lehet vele, bár nem ez a fő célja és a nőgyógyászati problémákat frankón helyre tudja tenni. Az elején nagyon nehéz, sokszor vagy éhes a kevés CH bevitel miatt , de max egy hónap alatt rá lehet állni és megszokja a szervezet is és ez nem sanyargatós fogyókúrás diéta, mert csomó mindent ehetsz amiben nincs vagy minimális a szénhidrát.

2023. okt. 4. 19:21
 13/18 A kérdező kommentje:

Tudom milyen, annak idején egy törött láb miatt hìztam 13 kilót és CH diétával adtam le. Mocskosul nehéz volt, de fél év alatt sikerült elérnem a célt es 2 évig tartottam is. Azóta meg mélyrepülés. :( Remélem csak pajzsmirigy és nem PCOS. Rémes a PCOSsel élni! Komoly meddőségi gondokat okozhat.

Nekem volt egy kémiai terhességem a tüneteim előtt. Eleinte annak hittem a fáradtsagom, hogy sok bennem a progeszteron még, meg a tavasznak, de nyáron se lett jobb. :/ emiatt kezdtem gyanakodni.

Vagy túl kevés a progim és amiatt ment el a baba. Sosem tudom meg.

2023. okt. 4. 19:25
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos a progeszteron hiánya okozhat vetélést. Nekem a 12. hétig kellett progi kúp.

Nem lesz gond és ha mégis, jobb tudni, mint tippelgetni meg agyalni. Szerintem legalábbis.

2023. okt. 4. 19:28
 15/18 A kérdező kommentje:

Igazából amiatt is utáltam magam mert nem jókor jött a pici és nem éreztem ezt az anyaságot a magaménak. Lett egy új állásom, amit most imádok ugyan de... még az idén lehetett volna egy kisbabám, ha velünk marad. Sosem fog elmúlni ez az érzés, amit egy vesztés miatt àtél egy nő. De mivel annyira pici volt még, szíve se doboghatott gondolom, csak ez nyugtat, hogy ha beteg babaként megszületett volna, akkor meg rosszabb lenne neki. Rajzoltam egy angyalszárnyat kis tappancsokkal és ráírtam hogy Angyalom. Eltettem és valahányszor eljön a hónap azon napja, amikor elvesztettem, előveszem. Így éreztetem Vele, hogy szerettem és mérhetetlenül sajnálom, hogy nem lehetettem az anyukája. Remélem azóta a kis Lelke új szülőket talált. :)

Apukájával egyelőre 2-3 év múlva terveznénk tudatosan családot, addig jó lenne rendbetenni a hormonzavaraim...

2023. okt. 4. 19:35
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én ikreket veszítettem el tavaly augusztusban, szóval átérzem amit írsz és sajnálom nagyon. De minden okkal történik. Én ebben hiszek.
2023. okt. 4. 19:46
 17/18 A kérdező kommentje:

Sajnálom a veszteséged, igazán

. de Köszönöm, én is ebben hiszek! :)

2023. okt. 4. 19:52
 18/18 anonim ***** válasza:
Köszönöm!
2023. okt. 4. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!