Ebből a kenet eredményből mi derül ki? Ugye nem feleslegesen fizettem 25.000 forintot? Csak kenetet vett a doktornő, és azzal küldött a Synlab-ba. Viszont itt ugye azt írja, hogy meg kell ismételni...rengeteg pénzt költöttem már el.
Eredmény:
A mintából a hagyományos tenyésztési eljárással fakultatív patogén baktériumok tenyésztek ki, melyek kórokozó
szerepe csak az anamnesztikus adatok, illetve a Gram kenet mikroszkópos vizsgálatával együtt lenne értékelhető.
Kérjük, hogy ismételt mintavétel alkalmával a mintához 2 db tárgylemezen fixálatlan kenetet is mellékelni
szíveskedjenek!A speciális kimutatási igényű kórokozók (Mycoplasma-Ureaplasma, Neisseria gonorrhoeae,
Gardnerella vaginalis, Atopobium vaginae, Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis) kimutatását a SYNLAB
laboratóriumai csak külön kérésre végzik.
Sarjadzó gomba nem tenyészett ki.
Vagy a mikroszkópos vizsgálat részét már a doktornő is meg bírja csinálni? Nem értem...nagyon aggódom.
Rengeteg gyógyszeren vagyok túl.
Azt jelenti, hogy vannak benne baktériumok, de olyanok, amik nem feltétlenül jelentenek egyúttal fertőzést is, mert a nők egy részénél a normál flóra részei lehetnek.
Akkor tudják megmondani, hogy kóros-e vagy sem, ha nem csak tenyésztő közegbe vesznek mintát, hanem a hüvelyváladékot kikenik tárgylemezre és megvizsgálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!