Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Elegendő csak az ösztrogén...

Elegendő csak az ösztrogén vagy egy csomó női hormont be kell szednem?

Figyelt kérdés
Ki fogják venni a méhemet (petevezetékekkel, petefészkekkel együtt az egészet) és én úgy hallottam, hogy akinek kivették az egész méhét annak férfias arcvonásai lettek. Ezt szeretném elkerülni. Ha ösztrogén kezelést kapok akkor nagyon nőiesen fogok kinézni vagy ehhez egy csomó női hormont be kell szednem? És szeretnék szilikon implantátumokat is a melleimbe méh eltávolító műtét után mert elég kicsik a melleim. Ha a női hormonoktól jobban növekedésnek indulnak a melleim akkor nem veszélyes, hogy ott mell implantátum van?

2023. szept. 25. 12:08
1 2 3
 21/22 qborka ***** válasza:
Pontosan,többek között a csontritkulás megelőzésére kell a hormonpótlás.
2023. szept. 29. 11:46
 22/22 anonim ***** válasza:
50 körül volt akkor Anyukám. Most már 70 éves, és semmi baja azóta szerencsére. Ösztrogént sem szed, nem mondta neki egyik orvos sem, hogy kéne. De egyébként nekem is az egyik nőgyógyászom amiatt szedet ösztrogénes fogamzásgátlót már nem menstruáló pácienseivel is, hogy ne legyen csontritkulásuk, mindig ezt hangoztatja. Hát nem tudom... Az biztos, hogy Anyukám több orvosnál volt, ők egyik se szedettek vele semmit. És hála Isten egészséges.
2023. szept. 29. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!