El kellene mennem nőgyógyászhoz?
Milyen törvény...? Melyik törvényben írják, hogy aki szexel, az törvényileg kötelezett citológiára?:)))
Ajánlott.
És nem magánban hogy működik ez?
20 vagyok.
Válasszuk ketté a dolgot.
1) Édesanyádnak nem vagy köteles elmondani és nem vagy köteles az ő elvei szerint élni. Megértelek, nekem nem volt ennyire elvakult anyám, de ő más okokból féltett iszonyatosan a férfiaktól, viszont eszköze nem volt, hogy ezt normálisan kifejezze/elmagyarázza, így kb. lekurvázott, amikortól elkezdtem érdeklődni a fiúk iránt. 20 évesen is össze tudta még szorítanai a gyomrom, amikor kaptam a megvető pillantásokat és megjegyzéseket tőle, hiába TUDTAM az eszemmel, hogy nincs igaza és joga sem így viselkedni velem. Ezt ha kell szakember segítségével tedd helyre magadban, mert később még nagyon sok problémát fog okozni a szerelmi/szexuális életedben, párkapcsolatodban.
2) VÉDEKEZZ. Nemkívánt terhesség, nemi betegségek... tönkereteszed magad egy életre. Óvszer.
3) Jelentkezz be nőgyógyászhoz. Ha belefér menj magánrendelésre, ha nem, akkor a területileg illetékes járóbeteg szakrendelésre. Nem kell beutaló, fel kell hívni őket és adnak időpontot, nagyon változó, hogy mikorra. Elméletileg időpont nélkül is lehet menni, de akkor lehet órákat kell várnod, nem tudom, régen nem voltam államiban.
Szexuális élet megkedzése után évente ajánlott menni, rákszűrés + tapintásos mellvizsgálat. Utolsó menstruáció időpontját írd fel, és a ciklus 10-15. napján ajánlott menni, hogy a kenet biztosan értékelhető legyen.
21
"Milyen törvény...? Melyik törvényben írják, hogy aki szexel, az törvényileg kötelezett citológiára?:)))
Ajánlott."
Nem világos, h a 12-re vagy a 19-re írtad-e ezt. Én a 12-est írtam. Nyilván nincs senki kötelezve a citológiára, de - ahogy te is írod - erősen ajánlott. Így értettem a "kell-t".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!