Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit lehet tenni, ha nem...

Mit lehet tenni, ha nem fogamzásgátlót szedni?

Figyelt kérdés

Hosszú történet következik.

A kérdés bennem azután merült fel, hogy sokan elítéltek, illetve próbáltak elfélemlíteni a fogamzásgátló tablettától. (Amit már 3+ éve szedek.)

10. születésnapom után kezdtem el menstruálni. Már akkor 10-12 naposak, és szörnyen fájdalmasak, erősek voltak. Sorra véreztem át a fehérneműim, lepedőim. Semmilyen fájdalomcsillapító nem használt. Anyám sajnos nem törődött annyira vele.

14 éves koromtól már 14+ naposak voltak, nem volt közöttük 21 nap szünet. Semmi sem segített, minden iskolai óra után rohantam a wc-be. Ilyenkor már éjszakánként is fel kellett kelnem, hogy elmenjek mosdóba 1,5-2 óránként.

Iskolából is sokat kimaradtam emiatt, munkát megtartani szinte lehetetlen volt, 16 éves koromtól többször is voltam sürgősségin emiatt. Anyám szörnyen orvosellenes, így nem vitt el nőgyógyászhoz.

(Nyilván sokáig taglalhatnám, miket éltem át, de most csak a lényeget mesélem.)

18 évesen elmentem egyedül. 2 nőgyógyász közölte, hogy ez normális, a harmadik azt mondta, kitalálom. A 4. ajánlott annyit, hogy rendszerezzük fogamzásgátlóval. Eleinte rendesen szedtem, de még mindig sokat véreztem, így mára már placebo szünetet sem tartok (utána lehet nézni, hogy ez teljesen normális dolog).

Mivel nem akarok örökké gyógyszert szedni, illetve teljesen biztos vagyok benne, hogy nem akarok gyereket, nem akarok terhes lenni, nem akarok szülni (nem, nem gondolom meg magam), 20 évesen elkezdtem a sterilizálás után èrdeklődni. Lényegèben pofán röhögtek. Ilyen fiatal lányhoz nem nyúlnak, mivel nem voltak "halálosak" a tüneteim, és a gyógyszer bevállt. Hiába mondtam bármit.

A mai napig mesélik nekem, hogy mennyire káros a fogamzásgátló, milyen rémtörténetek léteznek, de kérdem én..

Mit tehetnék, ha beavatkozást nem végeznek rajtam, a gyógyszer nélkül pedig élhetetlen az életem?

22/L

2023. szept. 8. 16:41
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Külföldön nincs korhoz vagy gyerekhez kötve a sterilizálás, továbbá tőlünk nyugatabbra az egészségügy sem egy rakás..... Talán érdemes lenne Ausztriában keresned egy nőgyógyászt és vele megvizsgáltatni magad. Angolul tudnak az orvosok.
2023. szept. 8. 17:14
 2/8 A kérdező kommentje:
#1 Köszönöm a tanácsot! Már többször is utána jártam, csakhát...nem olcsó dolog. Elkezdtem rá gyűjteni a pénzt, de ki tudja, mikor jutok el odáig. De ha más nem, az lesz. :)
2023. szept. 8. 17:22
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

A sterilizálás nem méhkivételt jelent, azt ugye tudod?

Rendesen kivizsgáltak? Ultrahang, szövettan, hormonok?

Ha mégem, azon menj végig. Csak utána lehet értelmesen dönteni.

2023. szept. 8. 17:49
 4/8 A kérdező kommentje:

"Azon menj végig." - az orvosok nélkül nem tudom megtenni, őket pedig nem érdeklem. Vérvételen, STD teszteken túl nem jutok velük. A pénzem véges, így inkább gyűjtöm. Bele sem merek gondolni, mennyit költöttem már erre ígyis.

Illetve a Hiszterektómia igenis sterilizálás.

2023. szept. 8. 19:38
 5/8 A kérdező kommentje:

"Csak utána értelmes dönteni." - miről?

Vagy ezt a gyógyszert szedem tovább, vagy a problèma okozóját távolítjuk el. Más nem állítja meg a vérzést.

2023. szept. 8. 19:40
 6/8 anonim ***** válasza:
31%
Egy hisztérikus 20 évest nem fognak sehol megcsonkítani, se itt se ausztriában.
2023. szept. 8. 20:11
 7/8 A kérdező kommentje:
#6 Már a szövegértelmezés sem megy. Szerinted hányszor kaptam efféle kommentet 12 év kegyetlen menstruáció alatt? Ha ennyi jött le, csak gratulálni tudok.
2023. szept. 8. 23:12
 8/8 anonim ***** válasza:
88%
#7 Ne foglalkozz a 6-ossal, láthatóan fingja sincs a témáról, de nem bírta ki, hogy ne böfögje ide ezt az undormány kommentet. Ez őt minősíti.
2023. szept. 9. 03:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!