Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ma jött meg a mensim, holnap...

Ma jött meg a mensim, holnap mennem kell suliba és tudni illik hogy nekem inkább feküdnöm kéne mint járkálni,mit tudnék csinálni hogy ne fájjon a hasam?

Figyelt kérdés
Viszek gyógyszert,de más megoldásokat is szívesen el fogadnék:) jah és én szinte állandóan görcsölök, alig tudok járni és állni. Az egyensúlyom sem a legjobb ilyenkor szóval ha kedve támad a testemnek akkor simán összeesek.Valami tanács? Vagy jobb lenne ha suliba sem mennék pár napig?

2023. szept. 3. 14:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
69%
Eddig hogyan oldottad meg?
2023. szept. 3. 17:22
 12/17 anonim ***** válasza:
95%

Létezik olyan melegítő tapasz amit az alhasadhoz tudsz ragasztani (a fehérnemű belsejére talán). A dm-ben vettem párszor, elvileg a meleg segít az izmok ellazításában, gyakorlatban nem sokat ér, de hátha neked használ valamit.

Lehet kapni szintén ott menzesz komfort elnevezésű étrend kiegészítő kapszulát, nem sok reményt fűztem hozzá de ez tényleg használt nekem. Előtte pár nappal kell azt hiszem elkezdeni szedni.

Ezen kívül fájdalomcsillapító és görcsoldó (nospa) együtt. (Nekem annyira fáj hogy flektort szedek de az vényköteles.)

Első napon inkább sok folyadékot igyál, és keveset egyél, úgy vettem észre nekem az emésztés beindulásától is rosszabbak a görcsök. Érdemes kerülni ilyenkor a kávét (koffeines dolgokat), fahéjas vagy csípős ételeket.

Ront még nekem a tampon, kehely stb testen belüli eszközök, szoros bugyi-, nadrággumi, szóval ilyenkor hasban laza dolgokat ajánlok felvenni.

Segít még ha az első napon otthon tudsz maradni és fekszel. Mindig azt hallottam hogy ez nem betegség, nem mentség semmire, bírni kell. Na nekem nagyon durva, és nagyon sokat szenvedtem ezzel, de amióta igenis elfogadom hogy nekem ez olyan mint egy betegség, hányással, remegéssel, fájdalommal azóta ha tudok aznapra időzítem a szabadnapot és pihenek, sokkal jobb. Kevésbé gyűlölöm így az egészet. Persze ez nem mindig megoldható és nem is midnig kiszámítható.

Kísérletezz a piacon kapható dolgokkal, mert nem tudni neked mi válik be. Nem vagyunk egyformák. Kitartás!

2023. szept. 3. 19:58
 13/17 anonim ***** válasza:
15%

"Létezik olyan melegítő tapasz amit az alhasadhoz tudsz ragasztani (a fehérnemű belsejére talán)."

Ha menstruál, akkor a fehérneműjébe a betétet ragasztja. Úgy pedig hova fér még az általad írt melegítő tapasz? :D

2023. szept. 3. 20:01
 14/17 A kérdező kommentje:
#13 volt már ilyen tapaszom, simán befér
2023. szept. 4. 03:18
 15/17 anonim ***** válasza:
95%
13as te vagy nem nő vagy vagy nem tudod hova kell a betétet ragasztani. Annyit segítek hogy nem az alhasadhoz. ;)
2023. szept. 4. 11:17
 16/17 anonim ***** válasza:
85%

Ez van, általában sajnos mindannyiunknak fájdalmas a menzesz - én sem szívesen mászkálok olyankor -, de nem tehetjük meg, hogy otthon szenvedünk.

Vegyél be gyógyszert és ennyi.

HA a gyógyszer sem mulasztja el, vagy hányingered tmáad, hánysz, ájulás-érzeted van, mert annyira fáj, akkor pedig nőgyógyász lásson.

2023. szept. 4. 13:07
 17/17 anonim válasza:
A melegítő párna nem rossz ötlet, de jó erre a gyógyszer, alvás, esetleg magzatpózban feküdni
2023. dec. 12. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!