Miket érdemes tudnom?
2024-ben vagy 2025-ben el fogok menni egy műtétre. Non-binaryként azonosítom magamat nemileg és az szeretnék lenni ott lent. Vagyis nem lenne ott semmi sem. Eltávolítják a méhemet, hüvelyemet, a belső szeméremajkakat (belül az egészet), és a csiklót. Mivel aszexuális vagyok és nem élek nemi életet ez nem lesz gond. Aztán a külső szeméremajkakat (a külső bőr részt) összevarrják, hogy ott sima bőrfelület legyen, a hugycsövet meghosszabbítják, hogy odaérjen és ott lesz egy kis lyuk a hugycsőnek.
Illusztrációk (semmi durva 18+ tartalom nincs rajta, csak egy ábra, nem nemiszervet ábrázol, csak oldal nézetből a méhet, hugyhólyagot, belső részeket ábrázolja!!!): [link]
Vannak ennek kockázatai? Miket érdemes tudnom? Elvileg ha kiveszik az egész méhemet akkor kapok ösztrogénkezelést több mint 5 évig. De azzal az a baj, hogy az ösztrogén k*rvává tesz, r*bancként viselkednék tőle, azt meg nem akarom. Létezik ösztrogén kezelés mellé olyan gyógyszer aminek kevés mellékhatása van és kifejezetten csak arra készült, hogy teljesen elnyomja a szexualitást?
(Kérlek szépen titeket, hogy csak normális kommenteket írjatok!!!)
Szerintem erre nem létezik normális válasz. Nő és férfi van kész. Pár évtized és megfogod bánni. Volt egy férfi aki a péniszét puncivá alakítatta és borzalmasan megbánta.
Bár szomorú hogy már itt tartunk de kinek mi🤷🏽♀️
Ezeket az orvosokkal beszéld meg,akik ezeket a műtéteket csinálják,ők tudnak ezekről felvilágosítást adni.
Ha így leszel boldog,ám legyen,bár azon sem lepődnék meg,ha ez troll kérdés lenne.
(Remélem,ezt azért a TB NEM támogatja. Az igazságtalan lenne.)
Akiket nőket ismerek és kipakoltak,kissé férfiasabb arcvonásaik lettek.
" az a baj, hogy az ösztrogén k*rvává tesz, r*bancként viselkednék tőle"
Örülj, hogy még ez is van! Másrészt keresned kéne egy komoly pszichológust. Neked magaddal van bajod, és nem (vagy nem elsősorban) a testeddel!
Nem tudom eldönteni, hogy komoly kérdés vagy nem, főleg a vége miatt... Bár amúgy is, logika sincs benne semmi, ha valaki úgy se szexel, akkor nem totálisan mindegy mi van ott?
Az utcán ha valaki meglát meg úgy is nőként vagy férfiként fog azonosítani, akkor is ha a homlokodra írod, hogy héjj, én nem gondolom magam egyiknek se.
4/5: csak úgy lehet belekezdeni ilyen jellegű ( nem átalakító műtétet), hogy van róla pszichológiai szakvélemény,mi alátámasztja,hogy nem pillanatnyi hóbort a paciensnél,amit hosszú idő/sok konzultáció előz meg. Vagyis 2024-25 reális lehet az operációkra,ha idén elkezdett járni pszichológushoz.
Egyébként jah,ha valaki aszexuális, nem tök mindegy,mi van a lábai között? 🤣
Ha valóban végeznek ilyen műtétet, akkor az egy komoly operáció, komoly kockázatokkal, nem csak rövid, de hosszú távon is.
A petefészkeidet nem fogják kivenni, nem hinném, hogy lenne orvos, aki megteszi, mert az már etikátlan lenne (kivéve, ha már klimaxolsz), mivel a petefészek hormontermelése rendkívül fontos, és egyáltalán nem csak nemi szempontból. Így aztán valójában nő maradsz, csak az altesteden ez nem fog látszani.
Érthetetlen számomra, hogy ugyan miért tenné ki magát valaki ilyen kockázatoknak csak azért, hogy punci helyett valami plüssmackóra emlékeztető varrás legyen a lábai között.
Ez valóban pszichológiai probléma, és engem elkeserít, hogy pszichiáter helyett orvosi esküjüket ("ne árts") megszegő sebészek kezére adják az ilyen betegeket.
El tudok képzelni olyan extrém esetet, amikor minden pszichologiai segítség ellenére sem tudja elviselni nemi szerveit a páciens, ilyenkor, ha már tényleg mindent megpróbáltak, és az illető életminősége valóban oly mértékben károsodott a rögeszméje miatt, hogy nincs más megoldás, mint a műtét, akkor elvégzik azt, de szerintem a kérdező nem itt tart.
Tarthatja valaki "nonbinárisnak" magát, ki bánja, ez az illető magánügye, viselkedhet ekként, de biológiailag attól ő még nem lesz nemtelen. Akkor sem, ha le- vagy kioperáltatja a nemi szerveit.
Úgy értem, a társadalmi nem az társadalmi. A biológiai nemet nem változtatja meg. Meg sem szünteti.
Gondold meg, Kérdező. Ne tedd ki magad szükségtelenül komoly kockázatoknak. Ezt nem lehet visszacsinálni. Ráadásul nem is sokat érnél el vele, mert, ahogy valaki írta korábban, ha meglát valaki, nőnek fog látni, vagy "legjobb" esetben gondolkodóba esik, hogy vajon nő vagy férfi vagy, de az biztos, hogy nem fog magában felkiáltani: jé, egy nonbináris, akinek nincs neme!
Nem azt mondom, hogy nem érezheted magad semlegesneműnek, vagy ne viselkedj ekként, csak azt javaslom, egészségügyileg ne tedd tönkre magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!